Het aantal geannuleerde vluchten op de luchthaven van Zaventem blijft toenemen in de aanloop naar de nationale staking van woensdag 13 februari.

Er staan momenteel nog maar 144 vluchten in de tabellen, 24 procent van het oorspronkelijke vluchtschema, blijkt dinsdagvoormiddag uit een nieuwe voorlopige stand van zaken van de luchthaven. Dat aantal kan nog oplopen.

Op Brussels Airport hadden woensdag 591 vluchten (passagiers, cargo ...) moeten plaatsvinden. De luchthaven zou circa 60.000 passagiers over de vloer krijgen, maar de voorbije dagen regende het annuleringen door luchtvaartmaatschappijen.

'Er staan nu nog 144 vluchten gepland: 76 aankomsten en 68 vertrekken', zegt woordvoerster Nathalie Pierard. Zo maakte luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines bekend dat ze haar volledige planning van 222 vluchten cancelt. Ook de andere maatschappijen van de Lufthansa-groep waartoe Brussels Airlines behoort (Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Eurowings), snijden in hun vluchtprogramma van woensdag. Voorts annuleerde bijvoorbeeld de Ierse lowcostmaatschappij Ryanair alle vluchten van en naar Brussel, terwijl TUI fly uitwijkt naar buitenlandse luchthavens. Ook het aantal geplande cargovluchten is gedecimeerd.

Wie niet er zeker is van is of zijn of haar vlucht al dan niet wordt geannuleerd, neemt het best contact op met de luchtvaartmaatschappij die de vlucht geboekt heeft.

Het aantal geannuleerde vluchten op de luchthaven van Zaventem blijft toenemen in de aanloop naar de nationale staking van woensdag 13 februari. Er staan momenteel nog maar 144 vluchten in de tabellen, 24 procent van het oorspronkelijke vluchtschema, blijkt dinsdagvoormiddag uit een nieuwe voorlopige stand van zaken van de luchthaven. Dat aantal kan nog oplopen.Op Brussels Airport hadden woensdag 591 vluchten (passagiers, cargo ...) moeten plaatsvinden. De luchthaven zou circa 60.000 passagiers over de vloer krijgen, maar de voorbije dagen regende het annuleringen door luchtvaartmaatschappijen. 'Er staan nu nog 144 vluchten gepland: 76 aankomsten en 68 vertrekken', zegt woordvoerster Nathalie Pierard. Zo maakte luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines bekend dat ze haar volledige planning van 222 vluchten cancelt. Ook de andere maatschappijen van de Lufthansa-groep waartoe Brussels Airlines behoort (Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Eurowings), snijden in hun vluchtprogramma van woensdag. Voorts annuleerde bijvoorbeeld de Ierse lowcostmaatschappij Ryanair alle vluchten van en naar Brussel, terwijl TUI fly uitwijkt naar buitenlandse luchthavens. Ook het aantal geplande cargovluchten is gedecimeerd. Wie niet er zeker is van is of zijn of haar vlucht al dan niet wordt geannuleerd, neemt het best contact op met de luchtvaartmaatschappij die de vlucht geboekt heeft.