Door de nationale betoging heeft Volvo Car Gent amper 500 van de geplande 1.200 wagens geproduceerd. "De financiële schade ten gevolge van de ruim 700 auto's die we niet konden produceren, is aanzienlijk", meldt het bedrijf.

"Tijdens de ochtendshift leek het erop dat een productie van 800 auto's mogelijk was, maar later op de dag kwam de toelevering van enkele cruciale onderdelen in het gedrang", zegt woordvoerder Mark De Mey.

"De financiële schade ten gevolge van de ruim 700 auto's die we niet konden produceren, is aanzienlijk." Het bedrijf hoopt verder dat de vakbondsacties die aangekondigd worden in de verschillende provincies, niet tot meer productieverlies leiden. (NS)

Door de nationale betoging heeft Volvo Car Gent amper 500 van de geplande 1.200 wagens geproduceerd. "De financiële schade ten gevolge van de ruim 700 auto's die we niet konden produceren, is aanzienlijk", meldt het bedrijf. "Tijdens de ochtendshift leek het erop dat een productie van 800 auto's mogelijk was, maar later op de dag kwam de toelevering van enkele cruciale onderdelen in het gedrang", zegt woordvoerder Mark De Mey. "De financiële schade ten gevolge van de ruim 700 auto's die we niet konden produceren, is aanzienlijk." Het bedrijf hoopt verder dat de vakbondsacties die aangekondigd worden in de verschillende provincies, niet tot meer productieverlies leiden. (NS)