'De naam van de onderneming zal Bayer blijven. Monsanto zal niet behouden blijven als ondernemingsnaam', zo staat in een persbericht van Bayer. De producten van Monsanto zullen hun naam wel behouden en 'deel gaan uitmaken van de Bayer-portefeuille'. De naam Monsanto is de laatste tijd beladen, vooral door het omstreden onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat (bekend als Roundup).

Bayer kondigde maandag nog aan de overname van Monsanto op 7 juni af te ronden. Die overname van 63 miljard dollar (53,8 miljard euro) werd al goedgekeurd door de Amerikaanse en de Europese mededingingsautoriteiten. Bayer moest er wel voor bijna 9 miljard dollar activiteiten voor verkopen aan zijn Duitse concurrent BASF. Om de overname te financieren, voert Bayer een kapitaalverhoging van 6 miljard euro door.

'De naam van de onderneming zal Bayer blijven. Monsanto zal niet behouden blijven als ondernemingsnaam', zo staat in een persbericht van Bayer. De producten van Monsanto zullen hun naam wel behouden en 'deel gaan uitmaken van de Bayer-portefeuille'. De naam Monsanto is de laatste tijd beladen, vooral door het omstreden onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat (bekend als Roundup).Bayer kondigde maandag nog aan de overname van Monsanto op 7 juni af te ronden. Die overname van 63 miljard dollar (53,8 miljard euro) werd al goedgekeurd door de Amerikaanse en de Europese mededingingsautoriteiten. Bayer moest er wel voor bijna 9 miljard dollar activiteiten voor verkopen aan zijn Duitse concurrent BASF. Om de overname te financieren, voert Bayer een kapitaalverhoging van 6 miljard euro door.