'Voor ons is de veiligheid en gezondheid van de werknemers prioritair boven de productie, en dat signaal willen we uitzenden', zegt Vanautgaerden. Donderdag zal het werk daarom ook neergelegd worden bij de Vlaamse vestigingen van AB InBev, in Leuven en Hoegaarden. Na de sociale onrust bij de vestiging van Jupille, en de mislukte verzoeningsvergadering dinsdagavond, willen de werknemers hun steun betuigen en solidair zijn.

'We missen daarnaast een proactief signaal van de directie', vervolgt Vanautgaerden. 'Er zijn wel regels over bijvoorbeeld social distancing en ploegenwerk, maar als er onder de minimumbezetting gegaan wordt, worden de ploegen plots gemixt. Dan heb je natuurlijk veel meer dichte contacten dan toegelaten. Er moeten duidelijke, niet interpreteerbare regels komen van de directie.'

Het ACV wil verder door een externe audit laten nagaan wat er is fout gelopen, en indien nodig de procedures rond veiligheid en gezondheid op het werk laten aanpassen. 'Externe experten zouden een analyse moeten maken van hoe het er aan toe gaat op de werkvloer, en nagaan of er fouten gemaakt zijn door het management', besluit Vanautgaerden.

'Voor ons is de veiligheid en gezondheid van de werknemers prioritair boven de productie, en dat signaal willen we uitzenden', zegt Vanautgaerden. Donderdag zal het werk daarom ook neergelegd worden bij de Vlaamse vestigingen van AB InBev, in Leuven en Hoegaarden. Na de sociale onrust bij de vestiging van Jupille, en de mislukte verzoeningsvergadering dinsdagavond, willen de werknemers hun steun betuigen en solidair zijn.'We missen daarnaast een proactief signaal van de directie', vervolgt Vanautgaerden. 'Er zijn wel regels over bijvoorbeeld social distancing en ploegenwerk, maar als er onder de minimumbezetting gegaan wordt, worden de ploegen plots gemixt. Dan heb je natuurlijk veel meer dichte contacten dan toegelaten. Er moeten duidelijke, niet interpreteerbare regels komen van de directie.'Het ACV wil verder door een externe audit laten nagaan wat er is fout gelopen, en indien nodig de procedures rond veiligheid en gezondheid op het werk laten aanpassen. 'Externe experten zouden een analyse moeten maken van hoe het er aan toe gaat op de werkvloer, en nagaan of er fouten gemaakt zijn door het management', besluit Vanautgaerden.