Farmareus Mylan wil sectorgenoot Perrigo, dat onlangs het Omega Pharma van Marc Coucke overnam, kennelijk koste wat het kost binnenhalen. Woensdag lanceerde Mylan namelijk al voor de derde keer een bod. Dit keer bood het bedrijf per Perrigo-aandeel 75 dollar in cash en 2,3 Mylan-aandelen. De 5,4 miljoen Perrigo-aandelen van Omega-stichter Marc Coucke zijn in dat bod 1,3 miljard dollar waard.

Maar Perrigo bezwijkt niet en verwerpt ook het derde bod. Het laatste bod ligt volgens Perrigo overigens nog steeds lager dan het eerste.

'Today's announcement from Mylan continues to propose a price lower than the previously rejected proposal. Based on Mylan's unaffected price of $55.31 per share on March 10, 2015, the last day of trading prior to widespread public speculation that Teva was considering an offer for Mylan, the value of the revised Offer is $202.20 per Perrigo share. Shareholders are strongly advised to take no action in relation to the Offer.' (uit het persbericht van Perrigo)

'Onderwaardering'

Op 8 april oordeelde Perrigo's raad van bestuur al dat het tweede aanbod 'het bedrijf en zijn toekomstige groei zwaar onderwaardeert en niet in het belang was van Perrigo's aandeelhouders'. Toen klonk het ook dat er onvoldoende rekening gehouden werd met de overname van Omega Pharma. Perrigo vindt het bod dus ook nu nog te laag.

Het bedrijf hanteert de waarde van het aandeel op 10 maart, 'de laatste dag van handel voor de algemene speculatie begon dat Teva een bod op Mylan overwoog'. Toen was één Perrigo-aandeel 55,31 dollar waard, wat het bod van Mylan op 202,2 dollar per aandeel brengt, of nog steeds minder dan de 205 dollar van het eerste bod.

Papa

Mylan-topman Robert Coury zei woensdag in een persbericht dat hij 'uitkijkt naar een ontmoeting met Joe Papa (de CEO van Perrigo) en zijn team om de implementering van deze echt overtuigende combinatie af te ronden'.

Volgens Coury wint iedereen bij een deal, de aandeelhouders van Mylan en die van Perrigo, en alle andere stakeholders.

Maandag raakte bekend dat een bod van het Israëlische Teva op Mylan verworpen werd.

(Belga/BO)

Farmareus Mylan wil sectorgenoot Perrigo, dat onlangs het Omega Pharma van Marc Coucke overnam, kennelijk koste wat het kost binnenhalen. Woensdag lanceerde Mylan namelijk al voor de derde keer een bod. Dit keer bood het bedrijf per Perrigo-aandeel 75 dollar in cash en 2,3 Mylan-aandelen. De 5,4 miljoen Perrigo-aandelen van Omega-stichter Marc Coucke zijn in dat bod 1,3 miljard dollar waard.Maar Perrigo bezwijkt niet en verwerpt ook het derde bod. Het laatste bod ligt volgens Perrigo overigens nog steeds lager dan het eerste. Op 8 april oordeelde Perrigo's raad van bestuur al dat het tweede aanbod 'het bedrijf en zijn toekomstige groei zwaar onderwaardeert en niet in het belang was van Perrigo's aandeelhouders'. Toen klonk het ook dat er onvoldoende rekening gehouden werd met de overname van Omega Pharma. Perrigo vindt het bod dus ook nu nog te laag. Het bedrijf hanteert de waarde van het aandeel op 10 maart, 'de laatste dag van handel voor de algemene speculatie begon dat Teva een bod op Mylan overwoog'. Toen was één Perrigo-aandeel 55,31 dollar waard, wat het bod van Mylan op 202,2 dollar per aandeel brengt, of nog steeds minder dan de 205 dollar van het eerste bod. Mylan-topman Robert Coury zei woensdag in een persbericht dat hij 'uitkijkt naar een ontmoeting met Joe Papa (de CEO van Perrigo) en zijn team om de implementering van deze echt overtuigende combinatie af te ronden'. Volgens Coury wint iedereen bij een deal, de aandeelhouders van Mylan en die van Perrigo, en alle andere stakeholders. Maandag raakte bekend dat een bod van het Israëlische Teva op Mylan verworpen werd. (Belga/BO)