De winst per aandeel kwam uit op 7,89 euro, waar dat een jaar eerder nog 4,14 euro was.

De zware vernielingen ten gevolge van de overstromingen in juli in onder andere België, Duitsland en Nederland zullen een impact hebben op de herverzekeraar, maar de precieze omvang daarvan is nog niet duidelijk, gaf het bestuur van de herverzekeraar dinsdag aan. Er zou sprake zijn van meerdere honderden miljoenen euro. Topman Joachim Wenning houdt alleszins vast aan de eerdere winstverwachting van 2,8 miljard euro voor dit jaar.

Voorts blijft ook de coronacrisis wegen op de resultaten. Zo waren verliezen ten gevolge van covid-19 in het tweede kwartaal goed voor 241 miljoen euro, waar dat in dezelfde periode vorig jaar nog 700 miljoen euro was. Munich Re gaat nu uit van coronagerelateerde kosten ten belope van 400 miljoen euro in 2021, dubbel zo veel als eerder gedacht.

De winst per aandeel kwam uit op 7,89 euro, waar dat een jaar eerder nog 4,14 euro was.De zware vernielingen ten gevolge van de overstromingen in juli in onder andere België, Duitsland en Nederland zullen een impact hebben op de herverzekeraar, maar de precieze omvang daarvan is nog niet duidelijk, gaf het bestuur van de herverzekeraar dinsdag aan. Er zou sprake zijn van meerdere honderden miljoenen euro. Topman Joachim Wenning houdt alleszins vast aan de eerdere winstverwachting van 2,8 miljard euro voor dit jaar. Voorts blijft ook de coronacrisis wegen op de resultaten. Zo waren verliezen ten gevolge van covid-19 in het tweede kwartaal goed voor 241 miljoen euro, waar dat in dezelfde periode vorig jaar nog 700 miljoen euro was. Munich Re gaat nu uit van coronagerelateerde kosten ten belope van 400 miljoen euro in 2021, dubbel zo veel als eerder gedacht.