Deloitte ondervroeg fiscale directeurs van multinationals en middelgrote bedrijven naar het fiscaal klimaat in Europa. Daaruit blijkt dat België "bij de kneusjes" hoort, aldus Piet Vandendriessche, managing partner tax & legal bij Deloitte België.

De meerderheid van de ondervraagden in Europa (54 pct) vindt de fiscale onzekerheid in hun land één van de grootste uitdagingen. Voor België stijgt dat cijfer naar 74 pct.

'Zeer complex fiscaal systeem'

De tax directors vinden het Belgische fiscaal stelsel "zeer complex", legt Vandendriessche uit. "Ook de vele aankondigingen van wijzigingen van het stelsel, die al dan niet doorgaan, zorgen voor de perceptie dat we een weinig stabiel fiscaal systeem kennen".

Die onzekerheid is niet goed, luidt het bij Deloitte. "Dat is net wat een bedrijf niet nodig heeft. Stabiele fiscaliteit is een belangrijke factor om te investeren", stelt Piet Vandendriessche.

(Belga/SD)

Deloitte ondervroeg fiscale directeurs van multinationals en middelgrote bedrijven naar het fiscaal klimaat in Europa. Daaruit blijkt dat België "bij de kneusjes" hoort, aldus Piet Vandendriessche, managing partner tax & legal bij Deloitte België. De meerderheid van de ondervraagden in Europa (54 pct) vindt de fiscale onzekerheid in hun land één van de grootste uitdagingen. Voor België stijgt dat cijfer naar 74 pct. De tax directors vinden het Belgische fiscaal stelsel "zeer complex", legt Vandendriessche uit. "Ook de vele aankondigingen van wijzigingen van het stelsel, die al dan niet doorgaan, zorgen voor de perceptie dat we een weinig stabiel fiscaal systeem kennen". Die onzekerheid is niet goed, luidt het bij Deloitte. "Dat is net wat een bedrijf niet nodig heeft. Stabiele fiscaliteit is een belangrijke factor om te investeren", stelt Piet Vandendriessche.(Belga/SD)