Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws op basis van cijfers van de Oeso.

Met de notionele intrestaftrek kunnen bedrijven die geld in hun onderneming pompen, een fictieve intrest aftrekken van hun belastingen. De regering van premier Elio Di Rupo schroefde die notionele intrestaftrek eind 2011 terug tot 3 procent en in de loop van 2012 verder tot 2,7 procent.

Minst aantrekkelijke land

Volgens de OESO heeft die verlaging van de notionele intrestaftrek ertoe geleid dat multinationals 45 miljard euro weghaalden uit België tussen oktober en december. Heel wat multinationals hebben ook hun interne bank verhuisd, bijvoorbeeld naar Luxemburg. Onder meer ArcelorMittal en Philips deden dat.

Door de uitstroom in het slotkwartaal, is België de minst aantrekkelijke kapitaalbestemming van de 34 landen die de Oeso onderzocht. (Belga/TV)

Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws op basis van cijfers van de Oeso. Met de notionele intrestaftrek kunnen bedrijven die geld in hun onderneming pompen, een fictieve intrest aftrekken van hun belastingen. De regering van premier Elio Di Rupo schroefde die notionele intrestaftrek eind 2011 terug tot 3 procent en in de loop van 2012 verder tot 2,7 procent.Minst aantrekkelijke land Volgens de OESO heeft die verlaging van de notionele intrestaftrek ertoe geleid dat multinationals 45 miljard euro weghaalden uit België tussen oktober en december. Heel wat multinationals hebben ook hun interne bank verhuisd, bijvoorbeeld naar Luxemburg. Onder meer ArcelorMittal en Philips deden dat. Door de uitstroom in het slotkwartaal, is België de minst aantrekkelijke kapitaalbestemming van de 34 landen die de Oeso onderzocht. (Belga/TV)