De groep zou maandag een bod kunnen lanceren voor de overname van 80 procent van ITA, aldus de krant. De concurrende groep voor de overname, geleid door de Amerikaanse investeringsmaatschappij Certares Management en met steun van Air France-KLM, zou 600 tot 650 miljoen euro bieden voor een belang van 60 procent.

De Italiaanse overheid controleert nu de aandelen van ITA, maar wil de luchtvaartmaatschappij privatiseren. De verkoop sleept echter aan en Lufthansa-topman Carsten Spohr zei begin augustus nog dat hij 'niet eeuwig' kan wachten op een beslissing.

De Italiaanse premier Mario Draghi zei daarop dat de verkoop 'niet zal worden overgelaten aan de volgende regering, we moeten onze plicht doen.'

Lufthansa is de moedermaatschappij van Brussels Airlines.

De groep zou maandag een bod kunnen lanceren voor de overname van 80 procent van ITA, aldus de krant. De concurrende groep voor de overname, geleid door de Amerikaanse investeringsmaatschappij Certares Management en met steun van Air France-KLM, zou 600 tot 650 miljoen euro bieden voor een belang van 60 procent. De Italiaanse overheid controleert nu de aandelen van ITA, maar wil de luchtvaartmaatschappij privatiseren. De verkoop sleept echter aan en Lufthansa-topman Carsten Spohr zei begin augustus nog dat hij 'niet eeuwig' kan wachten op een beslissing. De Italiaanse premier Mario Draghi zei daarop dat de verkoop 'niet zal worden overgelaten aan de volgende regering, we moeten onze plicht doen.' Lufthansa is de moedermaatschappij van Brussels Airlines.