Morgan Stanley was een van de grote banken die bij het begin van de kredietcrisis voor hun klanten de risico's van als complexe financiële producten herverpakte hypotheekleningen schromelijk hadden onderbelicht of verzwegen. Met die complexe producten liep het vaak slecht af.

Daar kwamen naderhand allerlei klachten en processsen van die stukje bij beetje worden afgewerkt.

In dit geval hoopt de bank met 2,6 miljard dollar een geschil met de overheid weg te werken. Er is nog geen overeenkomst getekend, en het ministerie van Justitie heeft nog niet gereageerd. De bank heeft 2,8 miljard dollar opzijgezet voor de regeling.

In 2014 betaalde Morgan Stanley al 1,25 miljard dollar aan de diensten van Huisvesting, om te compenseren voor hypotheken die omwille van de foute informatie niet werden afgelost.

(Belga/RR)

Morgan Stanley was een van de grote banken die bij het begin van de kredietcrisis voor hun klanten de risico's van als complexe financiële producten herverpakte hypotheekleningen schromelijk hadden onderbelicht of verzwegen. Met die complexe producten liep het vaak slecht af.Daar kwamen naderhand allerlei klachten en processsen van die stukje bij beetje worden afgewerkt.In dit geval hoopt de bank met 2,6 miljard dollar een geschil met de overheid weg te werken. Er is nog geen overeenkomst getekend, en het ministerie van Justitie heeft nog niet gereageerd. De bank heeft 2,8 miljard dollar opzijgezet voor de regeling.In 2014 betaalde Morgan Stanley al 1,25 miljard dollar aan de diensten van Huisvesting, om te compenseren voor hypotheken die omwille van de foute informatie niet werden afgelost.(Belga/RR)