Ratingbureau Moody's heeft de kredietwaardigheid van de Japanse elektronicagigant Sony herleid naar de rommelstatus. Daardoor wordt het voor Sony moeilijker om geld te lenen.

Moody's verlaagt de kredietwaardigheid van Baa3 naar Ba1, het laagste niveau, met stabiele vooruitzichten. Het ratingbureau volgt daarmee het voorbeeld van Fitch. Bij Standard en Poor's, het derde grote ratingbureau, staat Sony op het op een na laagste niveau.

In zijn motivatie voor de downgrade van Sony zegt Moody's vooral bezorgd te zijn om de kernactiviteiten van het Japanse bedrijf. Vooral in zijn televisie- en pc-afdeling moet Sony het afleggen tegen sterke internationale concurrentie. (KVDA)

Ratingbureau Moody's heeft de kredietwaardigheid van de Japanse elektronicagigant Sony herleid naar de rommelstatus. Daardoor wordt het voor Sony moeilijker om geld te lenen. Moody's verlaagt de kredietwaardigheid van Baa3 naar Ba1, het laagste niveau, met stabiele vooruitzichten. Het ratingbureau volgt daarmee het voorbeeld van Fitch. Bij Standard en Poor's, het derde grote ratingbureau, staat Sony op het op een na laagste niveau. In zijn motivatie voor de downgrade van Sony zegt Moody's vooral bezorgd te zijn om de kernactiviteiten van het Japanse bedrijf. Vooral in zijn televisie- en pc-afdeling moet Sony het afleggen tegen sterke internationale concurrentie. (KVDA)