De mogelijke ratingverlaging heeft te maken met de blootstelling aan het schuldpapier van het noodlijdende Griekenland en de privésector.

Aangezien Moody's een wanbetaling van Griekenland niet langer uitsluit, onderzoekt het ratingagentschap de impact die een dergelijk scenario kan hebben op de banken.

Voor Crédit Agricole en BNP Paribas zou de ratingverlaging beperkt blijven tot één trap. Société Générale riskeert een verlaging met twee trappen.

Dexia rapporteerde eind maart een bedrag van 3,5 miljard euro aan Griekse staatsobligaties tegenover een 'core Tier 1 capital' van 17 miljard. Dat brengt de blootstelling aan Griekenland op 5,4 miljard euro. Moody's overweegt een ratingverlaging van één tot twee trappen voor de drie banken van de Dexia-groep (Dexia Credit Local, Dexia Bank Belgium, Dexia Banque Internationale Luxembourg).

(BO)

De mogelijke ratingverlaging heeft te maken met de blootstelling aan het schuldpapier van het noodlijdende Griekenland en de privésector. Aangezien Moody's een wanbetaling van Griekenland niet langer uitsluit, onderzoekt het ratingagentschap de impact die een dergelijk scenario kan hebben op de banken.Voor Crédit Agricole en BNP Paribas zou de ratingverlaging beperkt blijven tot één trap. Société Générale riskeert een verlaging met twee trappen.Dexia rapporteerde eind maart een bedrag van 3,5 miljard euro aan Griekse staatsobligaties tegenover een 'core Tier 1 capital' van 17 miljard. Dat brengt de blootstelling aan Griekenland op 5,4 miljard euro. Moody's overweegt een ratingverlaging van één tot twee trappen voor de drie banken van de Dexia-groep (Dexia Credit Local, Dexia Bank Belgium, Dexia Banque Internationale Luxembourg).(BO)