Moodys verlaagt de rating van Commerzbank, de op één na grootste bank van Duitsland, met één trap tot A3. De Amerikaanse kredietbeoordelaar verwijst voor de ratingverlaging naar mogelijk nieuwe schokken als gevolg van de woekerende schuldencrisis binnen de eurozone. De kredietwaardigheid van Deutsche Bank, de grootste bank van Duitsland, wordt later samen met andere reuzen tegen het licht gehouden.

Moody's heeft woensdag ook het mes gezet in de kredietwaardigheid van de drie grootste Oostenrijkse banken. Met name Erste Bank, Raiffeisen Bank International (beide één trap lager) en ook Bank Austria (twee trappen lager), filiaal van de Italiaanse groep UniCredit, gingen voor de bijl.

Erste Bank en RBI zijn volgens Moody ernstig blootgesteld aan Oost-Europa (Hongarije en Roemenië), luidt het in een persbericht. De lagere rating van Bank Austria heeft te maken met de moeilijke situatie waarin het Italiaanse moederhuis UniCredit verkeert. (Belga/BO)

Moodys verlaagt de rating van Commerzbank, de op één na grootste bank van Duitsland, met één trap tot A3. De Amerikaanse kredietbeoordelaar verwijst voor de ratingverlaging naar mogelijk nieuwe schokken als gevolg van de woekerende schuldencrisis binnen de eurozone. De kredietwaardigheid van Deutsche Bank, de grootste bank van Duitsland, wordt later samen met andere reuzen tegen het licht gehouden.Moody's heeft woensdag ook het mes gezet in de kredietwaardigheid van de drie grootste Oostenrijkse banken. Met name Erste Bank, Raiffeisen Bank International (beide één trap lager) en ook Bank Austria (twee trappen lager), filiaal van de Italiaanse groep UniCredit, gingen voor de bijl. Erste Bank en RBI zijn volgens Moody ernstig blootgesteld aan Oost-Europa (Hongarije en Roemenië), luidt het in een persbericht. De lagere rating van Bank Austria heeft te maken met de moeilijke situatie waarin het Italiaanse moederhuis UniCredit verkeert. (Belga/BO)