Mondial Telecom, de ontwikkelaar van de Telenet-app Triiing, verwacht dat hij over twee tot drie jaar naar de beurs trekt.

Triiing laat Telenet-abonnees met hun smartphone via wifi naar mobiele en vaste nummers bellen aan de tarieven van hun vaste lijn.

Het sterke punt van Triiing is de vlotte integratie in de machinerie van operatoren. "We hebben contracten met drie andere Europese spelers en andere zitten in de pijplijn", verzekert de CEO van Mondial Telecom, José Zurstrassen. Hij is de voormalige chief technology officer van Skynet en Keytrade Bank en kwam in 2007 aan boord bij Mondial als vervanger van zijn broer Jean-Guillaume.

Het eerste product, Cherry, kelderde in 2009 toen een Amerikaans toeleverancier ermee kapte. Mondial Telecom ging op eigen houtje door. In totaal is er ongeveer 12,5 miljoen kapitaal in het bedrijf gestopt, waarvan volgens Zurstrassen sinds juni 2010 ongeveer 8 miljoen in de ontwikkeling van Triiing.

Het aandeelhouderschap, uit de betere Franstalige kringen, is zeer divers. De jongste kapitaalverhoging van 2,2 miljoen in juli komt van bestaande en nieuwe aandeelhouders "met een groot bereik in de markt, heel anders dan de huidige", verklapt Zurstrassen geheimzinnig.

De operatoractiviteiten van Mondial zijn deze zomer verkocht. "Dat heeft cash binnengebracht. We focussen nu uitsluitend op de verkoop van licenties. Onze omzet dit jaar is interessant, maar volgend jaar gaat het echt hard. Tegen 2015-'16 moeten we 10 miljoen halen."

Mondial Telecom, de ontwikkelaar van de Telenet-app Triiing, verwacht dat hij over twee tot drie jaar naar de beurs trekt. Triiing laat Telenet-abonnees met hun smartphone via wifi naar mobiele en vaste nummers bellen aan de tarieven van hun vaste lijn. Het sterke punt van Triiing is de vlotte integratie in de machinerie van operatoren. "We hebben contracten met drie andere Europese spelers en andere zitten in de pijplijn", verzekert de CEO van Mondial Telecom, José Zurstrassen. Hij is de voormalige chief technology officer van Skynet en Keytrade Bank en kwam in 2007 aan boord bij Mondial als vervanger van zijn broer Jean-Guillaume. Het eerste product, Cherry, kelderde in 2009 toen een Amerikaans toeleverancier ermee kapte. Mondial Telecom ging op eigen houtje door. In totaal is er ongeveer 12,5 miljoen kapitaal in het bedrijf gestopt, waarvan volgens Zurstrassen sinds juni 2010 ongeveer 8 miljoen in de ontwikkeling van Triiing. Het aandeelhouderschap, uit de betere Franstalige kringen, is zeer divers. De jongste kapitaalverhoging van 2,2 miljoen in juli komt van bestaande en nieuwe aandeelhouders "met een groot bereik in de markt, heel anders dan de huidige", verklapt Zurstrassen geheimzinnig. De operatoractiviteiten van Mondial zijn deze zomer verkocht. "Dat heeft cash binnengebracht. We focussen nu uitsluitend op de verkoop van licenties. Onze omzet dit jaar is interessant, maar volgend jaar gaat het echt hard. Tegen 2015-'16 moeten we 10 miljoen halen."