Galva Power Group, heeft aangekondigd dat het een belangrijke herstructurering wil doorvoeren. Mogelijk wordt de vestiging in Overpelt, waar 76 mensen werken, gesloten.

Volgens een mededeling van de directie kan alleen op die manier "een gezonde bedrijfseconomische basis worden gelegd voor de verdere toekomst van de groep". Volgens het management zijn alle andere opties en maatregelen bestudeerd.

"We worden geconfronteerd met een enorme overcapaciteit op de markt, die leidt tot een hevige concurrentiestrijd, waarbij de prijzen zelfs onder kostenniveau dalen", zo luidt het.

De omzet van Galva is de voorbije vijf jaar met ruim 40 procent gedaald. In 2013 gingen bovendien twee belangrijke klanten verloren. Dit leidde tot veel economische werkloosheid.

Meer dan 20 procent van het personeel, in totaal 76 mensen, is doorheen het jaar mogen thuisblijven. "Om deze redenen dient een zeer ernstige reductie van het personeelsbestand te worden doorgevoerd en komt zelfs het voortbestaan van de volledige vestiging in het gedrang", stelt het management.

"Een collectief ontslag en eventuele sluiting dienen in die context te worden overwogen." Het management van Galva Power wil nu snel met de sociale partners rond de tafel zitten om een kalender vast te leggen voor overleg.

Personeel verrast

De mededeling van de directie van Galva Power komt voor de medewerkers totaal onverwacht. "Momenteel worden er uitzendkrachten ingezet om pieken op te vangen, worden er overuren gepresteerd en moet er soms zelfs op zaterdag worden gewerkt om de bestellingen te kunnen volgen", weet de afgevaardigde van de liberale vakbond.

"We hadden dus sterk de indruk dat de periode van economische malaise achter de rug was. Vandaar dat de aankondiging dubbel zo hard aankomt. Er wordt heel emotioneel gereageerd door het personeel. Dit hadden ze niet zien aankomen."

De vakbonden hopen dan ook om alsnog de vestiging in Overpelt open te houden. "We gaan voor het behoud van zoveel mogelijk jobs", zegt Versavel. "Volgens ons moet het mogelijk zijn om een aanzienlijk aantal mensen aan boord te houden." (Belga/NS)

Galva Power Group, heeft aangekondigd dat het een belangrijke herstructurering wil doorvoeren. Mogelijk wordt de vestiging in Overpelt, waar 76 mensen werken, gesloten.Volgens een mededeling van de directie kan alleen op die manier "een gezonde bedrijfseconomische basis worden gelegd voor de verdere toekomst van de groep". Volgens het management zijn alle andere opties en maatregelen bestudeerd. "We worden geconfronteerd met een enorme overcapaciteit op de markt, die leidt tot een hevige concurrentiestrijd, waarbij de prijzen zelfs onder kostenniveau dalen", zo luidt het. De omzet van Galva is de voorbije vijf jaar met ruim 40 procent gedaald. In 2013 gingen bovendien twee belangrijke klanten verloren. Dit leidde tot veel economische werkloosheid. Meer dan 20 procent van het personeel, in totaal 76 mensen, is doorheen het jaar mogen thuisblijven. "Om deze redenen dient een zeer ernstige reductie van het personeelsbestand te worden doorgevoerd en komt zelfs het voortbestaan van de volledige vestiging in het gedrang", stelt het management. "Een collectief ontslag en eventuele sluiting dienen in die context te worden overwogen." Het management van Galva Power wil nu snel met de sociale partners rond de tafel zitten om een kalender vast te leggen voor overleg.De mededeling van de directie van Galva Power komt voor de medewerkers totaal onverwacht. "Momenteel worden er uitzendkrachten ingezet om pieken op te vangen, worden er overuren gepresteerd en moet er soms zelfs op zaterdag worden gewerkt om de bestellingen te kunnen volgen", weet de afgevaardigde van de liberale vakbond. "We hadden dus sterk de indruk dat de periode van economische malaise achter de rug was. Vandaar dat de aankondiging dubbel zo hard aankomt. Er wordt heel emotioneel gereageerd door het personeel. Dit hadden ze niet zien aankomen."De vakbonden hopen dan ook om alsnog de vestiging in Overpelt open te houden. "We gaan voor het behoud van zoveel mogelijk jobs", zegt Versavel. "Volgens ons moet het mogelijk zijn om een aanzienlijk aantal mensen aan boord te houden." (Belga/NS)