De grootste kledingwinkelgroep ter wereld, Inditex heeft vorig jaar 5 procent meer nettowinst geboekt tegenover 2013. Dat meldt Inditex.

De groep zag de omzet met 8 procent aandikken tot ruim 18,1 miljard euro. Daarbij profiteerde ze ook van de opening van nieuwe winkels. De vergelijkbare omzet, die alleen rekening houdt met winkels die al open waren, nam met 5 procent toe.

Eind januari had Inditex wereldwijd 6.683 winkels (+5 procent) en telde het ruim 137.000 werknemers. De Spaanse groep is bekend van ketens als Zara, Massimo Dutti en Bershka. (Belga/NS)

De grootste kledingwinkelgroep ter wereld, Inditex heeft vorig jaar 5 procent meer nettowinst geboekt tegenover 2013. Dat meldt Inditex. De groep zag de omzet met 8 procent aandikken tot ruim 18,1 miljard euro. Daarbij profiteerde ze ook van de opening van nieuwe winkels. De vergelijkbare omzet, die alleen rekening houdt met winkels die al open waren, nam met 5 procent toe. Eind januari had Inditex wereldwijd 6.683 winkels (+5 procent) en telde het ruim 137.000 werknemers. De Spaanse groep is bekend van ketens als Zara, Massimo Dutti en Bershka. (Belga/NS)