Dat liet het bedrijf na het slot van de beurshandel in New York weten.

Het bedrijf heeft in het afgelopen kwartaal een flink hogere omzet behaald dankzij advertentiegroei.

Het is voor het eerst dat het internetconcern resultaten naar buiten brengt onder de nieuwe bedrijfsstructuur, die in augustus vorig jaar werd aangekondigd. De totale omzet van Alphabet steeg in vergelijking met een jaar eerder met bijna 18 procent tot 21,3 miljard dollar (ruim 19,5 miljard euro). De nettowinst bedroeg 4,9 miljard dollar. Daarbij werd geprofiteerd van kostenbesparingen.

Transparantie

Bij Google, veruit het belangrijkste onderdeel van Alphabet, stegen de inkomsten uit advertenties met bijna 17 procent. De resultaten van Alphabet waren beter dan analisten hadden verwacht en nabeurs ging het aandeel met meer dan 8 procent omhoog. Daardoor steeg de beurswaarde na het sluiten van de beurzen naar 570 miljard dollar. Daarmee haalde Alphabet Apple in als 's werelds meest waardevolle bedrijf. Apple is bijna 535 miljard dollar waard.

De nieuwe bedrijfsstructuur onder Alphabet moet helpen het concern transparanter te maken. Onder Google vallen alle mobiele producten en onlineproducten zoals besturingssysteem Android en YouTube. De andere activiteiten zoals zelfrijdende auto's vallen buiten die divisie. Alphabet wordt geleid door de oprichters van Google Larry Page en Sergey Brin. Sunday Pichai, voormalig hoofd producten. is tegenwoordig CEO van Google.

(Belga/RR)

Dat liet het bedrijf na het slot van de beurshandel in New York weten.Het bedrijf heeft in het afgelopen kwartaal een flink hogere omzet behaald dankzij advertentiegroei.Het is voor het eerst dat het internetconcern resultaten naar buiten brengt onder de nieuwe bedrijfsstructuur, die in augustus vorig jaar werd aangekondigd. De totale omzet van Alphabet steeg in vergelijking met een jaar eerder met bijna 18 procent tot 21,3 miljard dollar (ruim 19,5 miljard euro). De nettowinst bedroeg 4,9 miljard dollar. Daarbij werd geprofiteerd van kostenbesparingen. Bij Google, veruit het belangrijkste onderdeel van Alphabet, stegen de inkomsten uit advertenties met bijna 17 procent. De resultaten van Alphabet waren beter dan analisten hadden verwacht en nabeurs ging het aandeel met meer dan 8 procent omhoog. Daardoor steeg de beurswaarde na het sluiten van de beurzen naar 570 miljard dollar. Daarmee haalde Alphabet Apple in als 's werelds meest waardevolle bedrijf. Apple is bijna 535 miljard dollar waard. De nieuwe bedrijfsstructuur onder Alphabet moet helpen het concern transparanter te maken. Onder Google vallen alle mobiele producten en onlineproducten zoals besturingssysteem Android en YouTube. De andere activiteiten zoals zelfrijdende auto's vallen buiten die divisie. Alphabet wordt geleid door de oprichters van Google Larry Page en Sergey Brin. Sunday Pichai, voormalig hoofd producten. is tegenwoordig CEO van Google.(Belga/RR)