Twee advocaten zijn aangesteld als bewindvoerders. Zij gaan bekijken voor welke onderdelen van de groep een verkoop mogelijk is.

Macintosh Retail kondigde maandag al aan dat het bezig was kopers te zoeken voor zijn winkelketens, en dat die gezien de hoge schuld en slechte marktomstandigheden waarschijnlijk bitter weinig zouden opleveren.

Geen van de gegadigden heeft echter een bod op tafel gelegd dat een oplossing biedt voor de huidige situatie. Uitstel van betaling voor de moedermaatschappij, vaak een eerste stap richting faillissement, is daarmee volgens Macintosh 'de enig overgebleven optie'.

Volgens een woordvoerder valt niet uit te sluiten dat partijen waarmee eerder is gesproken, zich alsnog bij de bewindvoerders melden. Belangstelling voor losse onderdelen was er wel, maar niet om het hele bedrijf te redden, zei hij.

Macintosh telt ruim vijfhonderd winkels in Nederland, België en Luxemburg. Er werken in totaal 5.500 mensen.

Om uit de financiële zorgen te komen, verkocht Macintosh de laatste tijd al een aantal bedrijfsonderdelen. Onder meer de Britse activiteiten en de interieurwinkels van Kwantum werden te gelde gemaakt. Eerder had het bedrijf al afscheid genomen van BelCompany en Halfords.

De schuldenlast bleef evenwel te hoog. Met alleen nog schoenenzaken in de Benelux in zijn bezit hoopte Macintosh op een goed najaar. De verkopen in november en de eerste weken van december vielen echter zwaar tegen. Daardoor kwamen ook de verbeteringen die het bedrijf wilde doorvoeren in zijn winkels onvoldoende uit de verf. "De huidige situatie is zeer teleurstellend voor alle betrokken partijen", zei topman Kurt Staelens. "Vooral voor onze werknemers, toeleveranciers en aandeelhouders, die ons bedrijf loyaal hebben gesteund in deze moeilijke tijden."(Belga/NS)

Twee advocaten zijn aangesteld als bewindvoerders. Zij gaan bekijken voor welke onderdelen van de groep een verkoop mogelijk is. Macintosh Retail kondigde maandag al aan dat het bezig was kopers te zoeken voor zijn winkelketens, en dat die gezien de hoge schuld en slechte marktomstandigheden waarschijnlijk bitter weinig zouden opleveren. Geen van de gegadigden heeft echter een bod op tafel gelegd dat een oplossing biedt voor de huidige situatie. Uitstel van betaling voor de moedermaatschappij, vaak een eerste stap richting faillissement, is daarmee volgens Macintosh 'de enig overgebleven optie'. Volgens een woordvoerder valt niet uit te sluiten dat partijen waarmee eerder is gesproken, zich alsnog bij de bewindvoerders melden. Belangstelling voor losse onderdelen was er wel, maar niet om het hele bedrijf te redden, zei hij. Macintosh telt ruim vijfhonderd winkels in Nederland, België en Luxemburg. Er werken in totaal 5.500 mensen. Om uit de financiële zorgen te komen, verkocht Macintosh de laatste tijd al een aantal bedrijfsonderdelen. Onder meer de Britse activiteiten en de interieurwinkels van Kwantum werden te gelde gemaakt. Eerder had het bedrijf al afscheid genomen van BelCompany en Halfords. De schuldenlast bleef evenwel te hoog. Met alleen nog schoenenzaken in de Benelux in zijn bezit hoopte Macintosh op een goed najaar. De verkopen in november en de eerste weken van december vielen echter zwaar tegen. Daardoor kwamen ook de verbeteringen die het bedrijf wilde doorvoeren in zijn winkels onvoldoende uit de verf. "De huidige situatie is zeer teleurstellend voor alle betrokken partijen", zei topman Kurt Staelens. "Vooral voor onze werknemers, toeleveranciers en aandeelhouders, die ons bedrijf loyaal hebben gesteund in deze moeilijke tijden."(Belga/NS)