Na KNP, Telefonica en France Telecom, snoeit nu ook de Belgische operator Mobistar in het dividend, de uitkering van een bedrijf aan haar aandeelhouders. Dat dividend gaat van 3,7 bruto naar 1,8 euro bruto, wat een halvering is tegenover het bedrag dat de aandeelhouders in 2011 ontvingen. Dat schrijft zakenkrant De Tijd.

Het nieuws maakte Mobistar bekend tijdens de aankondiging van de jaarresultaten van 2012. Mobistar zegt in een toelichting dat ze op die manier 'de balans willen vrijwaren', in een periode van mindere inkomsten. De telecomomgeving is uiterst competitief, na de liberalisering van de markt en steeds meer operatoren met prijzenbrekersformules komen.

Uitbouw van 4G

Mobistar wil zich nu sterk stellen tegen die concurrentie, door de uitbouw van het 4G-netwerk, ultrasnel internet overal, te versnellen. Maar de uitrol van die vierde generatie mobiel internet zal dit jaar ongeveer 150 miljoen euro aan investeringen vragen. En daardoor zal de brutowinst van het bedrijf sterk afnemen, tot 380 à 420 miljoen euro. Dat is 15 tot 15 procent minder dan eerder verwacht.

De jaarresultaten van 2012 waren iets beter dan verwacht. Daar kromp de ruime brutowinst tot 494 miljoen, hoewel het bedrijf een inkrimping tot 460 à 500 miljoen schatte. (EA)

Na KNP, Telefonica en France Telecom, snoeit nu ook de Belgische operator Mobistar in het dividend, de uitkering van een bedrijf aan haar aandeelhouders. Dat dividend gaat van 3,7 bruto naar 1,8 euro bruto, wat een halvering is tegenover het bedrag dat de aandeelhouders in 2011 ontvingen. Dat schrijft zakenkrant De Tijd. Het nieuws maakte Mobistar bekend tijdens de aankondiging van de jaarresultaten van 2012. Mobistar zegt in een toelichting dat ze op die manier 'de balans willen vrijwaren', in een periode van mindere inkomsten. De telecomomgeving is uiterst competitief, na de liberalisering van de markt en steeds meer operatoren met prijzenbrekersformules komen. Uitbouw van 4G Mobistar wil zich nu sterk stellen tegen die concurrentie, door de uitbouw van het 4G-netwerk, ultrasnel internet overal, te versnellen. Maar de uitrol van die vierde generatie mobiel internet zal dit jaar ongeveer 150 miljoen euro aan investeringen vragen. En daardoor zal de brutowinst van het bedrijf sterk afnemen, tot 380 à 420 miljoen euro. Dat is 15 tot 15 procent minder dan eerder verwacht. De jaarresultaten van 2012 waren iets beter dan verwacht. Daar kromp de ruime brutowinst tot 494 miljoen, hoewel het bedrijf een inkrimping tot 460 à 500 miljoen schatte. (EA)