4.086 klanten van de bank verloren in totaal meer dan 131.476.000 euro aan beleggingen in Lehman Brothers toen de Amerikaanse zakenbank failliet ging. "Citibank had dat geld van zijn klanten gekregen om het te beleggen in producten die geen enkel risico vertegenwoordigde", zei de procureur.

"Citibank belegde het geld echter in producten van Lehman Brothers terwijl het wist dat er een risico bestond, zelfs al was dat risico theoretisch, dat Lehman failliet zou gaan."

Daarnaast maakte de bank zich volgens het parket ook schuldig aan witwaspraktijken door de tegenwaarde van die beleggingen op haar eigen rekeningen te plaatsen en door die tegenwaarde niet uit te keren aan haar klanten na het failliet van Lehman.

De bank pleegde ook een inbreuk op de wet van 16 juni 2006 op de openbare aanbieding van beleggingsinstrumenten omdat zeven promotiedocumenten in verband met de beleggingsproducten van Lehman Brothers niet aan de CBFA werden voorgelegd en omdat ze niet de nodige stappen nam om haar klanten ervan te verwittigen dat de rating van Lehman gedaald was, aldus nog de openbaar aanklager.

4.086 klanten van de bank verloren in totaal meer dan 131.476.000 euro aan beleggingen in Lehman Brothers toen de Amerikaanse zakenbank failliet ging. "Citibank had dat geld van zijn klanten gekregen om het te beleggen in producten die geen enkel risico vertegenwoordigde", zei de procureur. "Citibank belegde het geld echter in producten van Lehman Brothers terwijl het wist dat er een risico bestond, zelfs al was dat risico theoretisch, dat Lehman failliet zou gaan." Daarnaast maakte de bank zich volgens het parket ook schuldig aan witwaspraktijken door de tegenwaarde van die beleggingen op haar eigen rekeningen te plaatsen en door die tegenwaarde niet uit te keren aan haar klanten na het failliet van Lehman. De bank pleegde ook een inbreuk op de wet van 16 juni 2006 op de openbare aanbieding van beleggingsinstrumenten omdat zeven promotiedocumenten in verband met de beleggingsproducten van Lehman Brothers niet aan de CBFA werden voorgelegd en omdat ze niet de nodige stappen nam om haar klanten ervan te verwittigen dat de rating van Lehman gedaald was, aldus nog de openbaar aanklager.