In de nasleep van de olieramp met het boorplatform Deepwater Horizon in de Golf van Mexico in 2010 daalt BP's olieproductie nog steeds. Na de milieuramp moest het bedrijf gas- en olievelden sluiten voor veiligheidscontroles en werden activa verkocht om geld binnen te halen om de schade te betalen.

Tegen eind 2013 wil BP voor in totaal 38 miljard dollar aan activa verkopen. Tot nu toe werd al zowat 23 miljard dollar gedesinvesteerd. De olie- en gasproductie bedraagt nu het equivalent van 2,45 miljoen vaten olie per dag. In maart ging BP in de Verenigde Staten akkoord om minstens 7,8 miljard dollar schadevergoeding te betalen voor de ramp van 2010. Dat geld gaat naar vissers en getroffen bedrijven. De schikking geldt niet voor de overheden die geld eisen. Zo is er in de VS een proces lopende. (Belga/RDM)

In de nasleep van de olieramp met het boorplatform Deepwater Horizon in de Golf van Mexico in 2010 daalt BP's olieproductie nog steeds. Na de milieuramp moest het bedrijf gas- en olievelden sluiten voor veiligheidscontroles en werden activa verkocht om geld binnen te halen om de schade te betalen. Tegen eind 2013 wil BP voor in totaal 38 miljard dollar aan activa verkopen. Tot nu toe werd al zowat 23 miljard dollar gedesinvesteerd. De olie- en gasproductie bedraagt nu het equivalent van 2,45 miljoen vaten olie per dag. In maart ging BP in de Verenigde Staten akkoord om minstens 7,8 miljard dollar schadevergoeding te betalen voor de ramp van 2010. Dat geld gaat naar vissers en getroffen bedrijven. De schikking geldt niet voor de overheden die geld eisen. Zo is er in de VS een proces lopende. (Belga/RDM)