Tien procent van de horeca-ondernemingen achten een faillissement waarschijnlijk of heel waarschijnlijk. Dat cijfer lag twee weken geleden nog op 23 procent. Toch blijft het risico op faling in de horeca nog steeds dubbel zo hoog als het nationaal gemiddelde: vijf procent van de ondernemingen in ons land achten een faling als waarschijnlijk of heel waarschijnlijk, tegen 6 procent twee weken eerder.

Ook de liquiditeitspositie van de ondernemingen is verbeterd, net als het omzetverlies door de corona. Dat wordt geraamd op 17 procent, tegenover 23 procent twee weken geleden.

Bedrijven plannen ook minder gebruik te maken van tijdelijke werkloosheid. Toch blijft de impact op de werkgelegenheid groot: de bedrijven gaan uit van een daling in de private sector tegen het einde van het jaar met meer dan 150.000 werknemers

Tien procent van de horeca-ondernemingen achten een faillissement waarschijnlijk of heel waarschijnlijk. Dat cijfer lag twee weken geleden nog op 23 procent. Toch blijft het risico op faling in de horeca nog steeds dubbel zo hoog als het nationaal gemiddelde: vijf procent van de ondernemingen in ons land achten een faling als waarschijnlijk of heel waarschijnlijk, tegen 6 procent twee weken eerder. Ook de liquiditeitspositie van de ondernemingen is verbeterd, net als het omzetverlies door de corona. Dat wordt geraamd op 17 procent, tegenover 23 procent twee weken geleden. Bedrijven plannen ook minder gebruik te maken van tijdelijke werkloosheid. Toch blijft de impact op de werkgelegenheid groot: de bedrijven gaan uit van een daling in de private sector tegen het einde van het jaar met meer dan 150.000 werknemers