Zowel Vlaanderen als Wallonië laat een opmerkelijke daling optekenen, terwijl het aantal faillissementen in Brussel met de helft toenam.

In totaal noteerde Graydon in de eerste vier maanden van 2011 3.478 faillissementen in ons land, een toename met 0,14 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De sterkste daling in april was voor rekening van Vlaanderen. Het aantal bedrijven dat in april de boeken diende neer te leggen, daalde met 21 procent ten opzichte van dezelfde maand 2010, tot 358.

In het Waalse gewest werden 200 bedrijven failliet verklaard: een daling met 10 procent. De Brusselse handelsrechtbanken spraken in april 209 faillissementen uit, wat neerkomt op een stijging met +53 procent ten opzichte van april 2010.

In april kwamen 1.761 jobs op de helling te staan als gevolg van het faillissement van de werkgever. Graydon telde in april opnieuw twee faillissementen bij bedrijven die meer dan 100 mensen tewerk stelden (Leaf Business Belgium uit Luik en United Depots Belgium uit Antwerpen), wat het voorlopige jaartotaal op 6 cases brengt. Dat is evenveel als over het volledige jaar 2010.

Graydon merkte de afgelopen maanden een duidelijke stijging van het aantal faillissementen binnen de horecasector en die van de detailhandel.

Zowel Vlaanderen als Wallonië laat een opmerkelijke daling optekenen, terwijl het aantal faillissementen in Brussel met de helft toenam. In totaal noteerde Graydon in de eerste vier maanden van 2011 3.478 faillissementen in ons land, een toename met 0,14 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De sterkste daling in april was voor rekening van Vlaanderen. Het aantal bedrijven dat in april de boeken diende neer te leggen, daalde met 21 procent ten opzichte van dezelfde maand 2010, tot 358. In het Waalse gewest werden 200 bedrijven failliet verklaard: een daling met 10 procent. De Brusselse handelsrechtbanken spraken in april 209 faillissementen uit, wat neerkomt op een stijging met +53 procent ten opzichte van april 2010. In april kwamen 1.761 jobs op de helling te staan als gevolg van het faillissement van de werkgever. Graydon telde in april opnieuw twee faillissementen bij bedrijven die meer dan 100 mensen tewerk stelden (Leaf Business Belgium uit Luik en United Depots Belgium uit Antwerpen), wat het voorlopige jaartotaal op 6 cases brengt. Dat is evenveel als over het volledige jaar 2010. Graydon merkte de afgelopen maanden een duidelijke stijging van het aantal faillissementen binnen de horecasector en die van de detailhandel.