Volgens De Tijd zitten zowel CEO Frans Muller als financieel directeur Pierre Bouchut bij de begunstigden. Eén persoon heeft naar verluidt recht op een veel hoger bedrag dan de anderen.

Delhaize bevestigt het bestaan van een 'afrondings- en integratieconstructie' (completion and integration arrangement) in het kader van de Ahold-deal, maar wil niet kwijt wie de begunstigden zijn of hoe groot de pot is.

Goedkeuring aandeelhouders

De uitbetaling van de bonus is gelinkt aan twee voorwaarden. De deal moet helemaal rond geraken én de Delhaize-aandeelhouders moeten de bonusconstructie goedkeuren. Dat zou gebeuren via een aparte stemming op de buitengewone aandeelhoudersvergadering die zich ook over de Ahold-deal buigt.

Remuneraties waren in het verleden wel eens heikele materie bij Delhaize, merkt De Tijd op. Zo hebben de aandeelhouders op een vergadering eind mei de afscheidspremie van 7,6 miljoen euro voor ex-directievoorzitter Pierre-Olivier Beckers afgeschoten. (Belga/NS)

Volgens De Tijd zitten zowel CEO Frans Muller als financieel directeur Pierre Bouchut bij de begunstigden. Eén persoon heeft naar verluidt recht op een veel hoger bedrag dan de anderen. Delhaize bevestigt het bestaan van een 'afrondings- en integratieconstructie' (completion and integration arrangement) in het kader van de Ahold-deal, maar wil niet kwijt wie de begunstigden zijn of hoe groot de pot is. De uitbetaling van de bonus is gelinkt aan twee voorwaarden. De deal moet helemaal rond geraken én de Delhaize-aandeelhouders moeten de bonusconstructie goedkeuren. Dat zou gebeuren via een aparte stemming op de buitengewone aandeelhoudersvergadering die zich ook over de Ahold-deal buigt. Remuneraties waren in het verleden wel eens heikele materie bij Delhaize, merkt De Tijd op. Zo hebben de aandeelhouders op een vergadering eind mei de afscheidspremie van 7,6 miljoen euro voor ex-directievoorzitter Pierre-Olivier Beckers afgeschoten. (Belga/NS)