Het gecombineerde bedrijf zou vorig jaar goed zijn geweest voor een omzet van 12,3 miljard dollar. Het fusiebedrijf zou de grootste speler worden in de sector. Zowat 53 procent komt in handen van de aandeelhouders van het in Florida gebaseerde FIS, terwijl de aandeelhouders van Worldpay -met hoofdkwartier in Ohio- de overige 47 procent krijgen.

De deal zou volgens beide ondernemingen een omzetvoordeel van 500 miljoen dollar met zich meebrengen, net als 400 miljoen dollar aan kostenbesparingen. Ze verwachten een vrije kasstroom van bijna 4,5 miljard dollar in de komende drie jaar.

Volgens een analyse van de Boston Consulting Group en Swift zal de omzet van de sector van de betalingsverwerking tegen 2027 groeien tot 2,4 biljoen dollar. Onder meer de toename van het contactloos betalen en de achterliggende noodzaak om de back-endinfrastructuur aan te passen, dragen daartoe bij.

Het gecombineerde bedrijf zou vorig jaar goed zijn geweest voor een omzet van 12,3 miljard dollar. Het fusiebedrijf zou de grootste speler worden in de sector. Zowat 53 procent komt in handen van de aandeelhouders van het in Florida gebaseerde FIS, terwijl de aandeelhouders van Worldpay -met hoofdkwartier in Ohio- de overige 47 procent krijgen.De deal zou volgens beide ondernemingen een omzetvoordeel van 500 miljoen dollar met zich meebrengen, net als 400 miljoen dollar aan kostenbesparingen. Ze verwachten een vrije kasstroom van bijna 4,5 miljard dollar in de komende drie jaar.Volgens een analyse van de Boston Consulting Group en Swift zal de omzet van de sector van de betalingsverwerking tegen 2027 groeien tot 2,4 biljoen dollar. Onder meer de toename van het contactloos betalen en de achterliggende noodzaak om de back-endinfrastructuur aan te passen, dragen daartoe bij.