Het financiële concern, dat al tijden kampt met tegenvallende prestaties, wil de kosten de komende vijf jaar met in totaal 3,5 miljard euro verlagen. Dat werd maandag bekendgemaakt.

De gevolgen van de bezuinigingsoperatie voor de werkgelegenheid zijn nog onduidelijk. Maar het zou volgens verscheidene media die al op voorhand over de geplande ingreep berichtten weleens om duizenden banen kunnen gaan. De eenmalige herstructureringskosten raamt de bank op 3,7 miljard euro.

Deutsche Bank wil zich tussen nu en 2020 terugtrekken uit zeven tot tien van de zeventig landen waarin zij actief is, terwijl in het banknetwerk voor particulieren tweehonderd van de zowat 750 filialen worden gesloten. De bank gaf echter niet aan welke landen dat betreft. De bank is ook actief in België. Voorts wil het bedrijf eind volgend jaar een deel van zijn belang in Postbank afstoten.

De bank wil slagvaardiger worden en zal 1 miljard euro investeren in technologie met het oog op een verdere digitalisering van bankzaken.

Rechtszaken drukken winst

Afgelopen zondag presenteerde Deutsche Bank een nettowinst van 559 miljoen euro over het eerste kwartaal, een halvering ten opzichte van de 1,1 miljard euro een jaar eerder. De winst werd fors gedrukt door een grote boete voor een internationale fraude met rentetarieven. Het heeft vorige week een boete gekregen van 2,5 miljard dollar van Amerikaanse en Britse toezichthouders.

De bank heeft ook de afgelopen drie jaar 7 miljard euro moeten uittrekken om allerlei rechtszaken af te kopen.

De bank wil, zo staat in de maandag aangekondigde stappen, op termijn minstens de helft van de winst uitkeren aan zijn aandeelhouders. (Belga/NS)

Het financiële concern, dat al tijden kampt met tegenvallende prestaties, wil de kosten de komende vijf jaar met in totaal 3,5 miljard euro verlagen. Dat werd maandag bekendgemaakt. De gevolgen van de bezuinigingsoperatie voor de werkgelegenheid zijn nog onduidelijk. Maar het zou volgens verscheidene media die al op voorhand over de geplande ingreep berichtten weleens om duizenden banen kunnen gaan. De eenmalige herstructureringskosten raamt de bank op 3,7 miljard euro. Deutsche Bank wil zich tussen nu en 2020 terugtrekken uit zeven tot tien van de zeventig landen waarin zij actief is, terwijl in het banknetwerk voor particulieren tweehonderd van de zowat 750 filialen worden gesloten. De bank gaf echter niet aan welke landen dat betreft. De bank is ook actief in België. Voorts wil het bedrijf eind volgend jaar een deel van zijn belang in Postbank afstoten. De bank wil slagvaardiger worden en zal 1 miljard euro investeren in technologie met het oog op een verdere digitalisering van bankzaken. Afgelopen zondag presenteerde Deutsche Bank een nettowinst van 559 miljoen euro over het eerste kwartaal, een halvering ten opzichte van de 1,1 miljard euro een jaar eerder. De winst werd fors gedrukt door een grote boete voor een internationale fraude met rentetarieven. Het heeft vorige week een boete gekregen van 2,5 miljard dollar van Amerikaanse en Britse toezichthouders. De bank heeft ook de afgelopen drie jaar 7 miljard euro moeten uittrekken om allerlei rechtszaken af te kopen. De bank wil, zo staat in de maandag aangekondigde stappen, op termijn minstens de helft van de winst uitkeren aan zijn aandeelhouders. (Belga/NS)