Daarmee zullen in eerste instantie investeringen gefinancierd worden, kondigde het bedrijf dinsdag in Clermont-Ferrand aan. Het aandeel dook na de aankondiging ruim 10 procent lager.

De bestaande aandeelhouders van Michelin hebben een voorkooprecht. De prijs bedraagt 45 euro per aandeel, een pak lager dan de koers van 65,62 euro maandagavond. De intekenperiode loopt van 30 september tot 13 oktober.

Door de verwatering van het kapitaal, stond het aandeel dinsdagvoormiddag al zwaar onder druk.

Michelin plant in de toekomst investeringen voor een bedrag van ongeveer 1,6 miljard euro per jaar, de helft meer dan vandaag. Het gaat onder meer om de bouw van fabrieken in de groeilanden China, India en Brazilië.

Daarmee zullen in eerste instantie investeringen gefinancierd worden, kondigde het bedrijf dinsdag in Clermont-Ferrand aan. Het aandeel dook na de aankondiging ruim 10 procent lager.De bestaande aandeelhouders van Michelin hebben een voorkooprecht. De prijs bedraagt 45 euro per aandeel, een pak lager dan de koers van 65,62 euro maandagavond. De intekenperiode loopt van 30 september tot 13 oktober. Door de verwatering van het kapitaal, stond het aandeel dinsdagvoormiddag al zwaar onder druk. Michelin plant in de toekomst investeringen voor een bedrag van ongeveer 1,6 miljard euro per jaar, de helft meer dan vandaag. Het gaat onder meer om de bouw van fabrieken in de groeilanden China, India en Brazilië.