Melexis, de Vlaamse ontwikkelaar van halfgeleiders voor de auto-industrie, boekt 11 procent meer omzet in zijn derde kwartaal. De nettowinst steeg 23 procent.

Met 71,3 miljoen euro omzet lost Melexis de hoge verwachtingen in. De omzetstijging is 11 percent, vergeleken met het derde kwartaal van vorig jaar. De groei bij een gelijke dollarkoers zou zelfs 14 percent zijn geweest.

Melexis hield ook zijn kosten onder controle. Onderzoek & ontwikkeling was 14,4 percent van de omzet, administratie 5 procent en verkoopkosten 2,7 procent. De nettowinst was 15 miljoen euro of 37 cent per aandeel, een stijging met 23 procent.

De chipontwikkelaar verwacht gelijkaardige cijfers voor zijn vierde kwartaal. De brutowinstmarge voor het jaar zou boven 46 procent uitkomen en de bedrijfswinstmarge rond 23 percent.

CEO Françoise Chombar wijt de mooie groei aan de stijgende vraag naar sensoren die auto's zuiniger, veiliger en "meer fun" maken.

Melexis betaalt op 24 oktober een interim dividend van 70 cent. Het aandeel zal ex coupon worden verhandeld vanaf 21 oktober.

Melexis, de Vlaamse ontwikkelaar van halfgeleiders voor de auto-industrie, boekt 11 procent meer omzet in zijn derde kwartaal. De nettowinst steeg 23 procent. Met 71,3 miljoen euro omzet lost Melexis de hoge verwachtingen in. De omzetstijging is 11 percent, vergeleken met het derde kwartaal van vorig jaar. De groei bij een gelijke dollarkoers zou zelfs 14 percent zijn geweest. Melexis hield ook zijn kosten onder controle. Onderzoek & ontwikkeling was 14,4 percent van de omzet, administratie 5 procent en verkoopkosten 2,7 procent. De nettowinst was 15 miljoen euro of 37 cent per aandeel, een stijging met 23 procent. De chipontwikkelaar verwacht gelijkaardige cijfers voor zijn vierde kwartaal. De brutowinstmarge voor het jaar zou boven 46 procent uitkomen en de bedrijfswinstmarge rond 23 percent. CEO Françoise Chombar wijt de mooie groei aan de stijgende vraag naar sensoren die auto's zuiniger, veiliger en "meer fun" maken. Melexis betaalt op 24 oktober een interim dividend van 70 cent. Het aandeel zal ex coupon worden verhandeld vanaf 21 oktober.