De Indiase luchtvaartmaatschapij IndiGo heeft haar bestelling van 250 passagiersvliegtuigen van het type A320neo bevestigd, deelt Airbus maandag mee.

Nooit eerder werden zoveel toestellen in een keer besteld bij de vliegtuigproducent.

Op basis van de catalogusprijs komt de bestelling neer op 23,9 miljard euro. Dat is de op een na duurste bestelling voor Airbus tot dusver, aldus een woordvoerder. Maar bij bestellingen van die omvang zijn grote kortingen gebruikelijk.

Een voorakkoord tussen beide ondernemingen werd al in oktober 2014 bereikt. Airbus laat nog weten dat IndiGo marktleider is in India voor binnenlands verkeer.

IndiGo werd in 2006 opgericht door ondernemer Rahul Bhatia en Rakesh Gangwal, voormalig chief executive van US Airways.

Via de bestelling bij Airbus probeert het bedrijf een groter marktaandeel van de snel groeiende luchtvaartsector in India te veroveren.

(Belga/BO)

De Indiase luchtvaartmaatschapij IndiGo heeft haar bestelling van 250 passagiersvliegtuigen van het type A320neo bevestigd, deelt Airbus maandag mee. Nooit eerder werden zoveel toestellen in een keer besteld bij de vliegtuigproducent. Op basis van de catalogusprijs komt de bestelling neer op 23,9 miljard euro. Dat is de op een na duurste bestelling voor Airbus tot dusver, aldus een woordvoerder. Maar bij bestellingen van die omvang zijn grote kortingen gebruikelijk. Een voorakkoord tussen beide ondernemingen werd al in oktober 2014 bereikt. Airbus laat nog weten dat IndiGo marktleider is in India voor binnenlands verkeer. IndiGo werd in 2006 opgericht door ondernemer Rahul Bhatia en Rakesh Gangwal, voormalig chief executive van US Airways. Via de bestelling bij Airbus probeert het bedrijf een groter marktaandeel van de snel groeiende luchtvaartsector in India te veroveren.(Belga/BO)