Dat is vrijdag te lezen in La Libre Belgique.

Met uitzondering van ArcelorMittal Financing Services Belgium, dat 496 euro betaald heeft op een winst voor belastingen van 1,55 miljard euro, hebben de belangrijkste dochterondernemingen van de groep in 2009 geen belastingen moeten betalen in België.

Bijgevolg hebben ArcelorMittal Belgium, ArcelorMittal Stainless Belgium, Industeel Belgium, ArcelorMittal Upstream, ArcelorMittal FCE Belgium, Sidarfin en Ava Metal Center geen bijdrage geleverd aan de schatkist.

De verschillende dochterondernemingen maken gebruik van de notionele intrest en andere toegestane kortingen om de belastingen te vermijden.

Dat is vrijdag te lezen in La Libre Belgique. Met uitzondering van ArcelorMittal Financing Services Belgium, dat 496 euro betaald heeft op een winst voor belastingen van 1,55 miljard euro, hebben de belangrijkste dochterondernemingen van de groep in 2009 geen belastingen moeten betalen in België. Bijgevolg hebben ArcelorMittal Belgium, ArcelorMittal Stainless Belgium, Industeel Belgium, ArcelorMittal Upstream, ArcelorMittal FCE Belgium, Sidarfin en Ava Metal Center geen bijdrage geleverd aan de schatkist. De verschillende dochterondernemingen maken gebruik van de notionele intrest en andere toegestane kortingen om de belastingen te vermijden.