Steeds meer werknemers willen liever meer vakantie dan extra loon, in de zoektocht naar een goede balans tussen hun werk en privéleven. Die vraag lijkt bij bedrijven weerklank te vinden. Een kwart van de Vlaamse bedrijven is bereid om hun werknemers meer verlof te geven in plaats van extra loon, zo schrijft Deredactie.be en blijkt uit een enquête van Voka.

Nico Demeester van Voka ziet een simpele verklaring voor die houding van de bedrijven. 'Het wordt steeds moeilijker om goed talent te vinden', zegt Demeester. 'De arbeidsmarkt is krap, de werkloosheid daalt. De werkgevers moeten zich dus aantrekkelijk tonen in alle aspecten, zowel financiële als niet-financiële, om goede mensen te kunnen aantrekken.'

Uit de enquête van Voka blijkt ook dat steeds minder bedrijven nog tot een collectieve sluiting overgaan tijdens de vakantieperiode. Een op de drie bedrijven in Vlaanderen blijkt dat nog te doen.

Een op de twee bedrijven ziet ook een verschuiving in de piek- en dalperiodes in hun onderneming. 'De traditionele kalme periodes in het bedrijf lijken te verdwijnen. De flexibilisering van de vakantieperiode is een feit', besluit Voka. (BELGA/JVL)

Steeds meer werknemers willen liever meer vakantie dan extra loon, in de zoektocht naar een goede balans tussen hun werk en privéleven. Die vraag lijkt bij bedrijven weerklank te vinden. Een kwart van de Vlaamse bedrijven is bereid om hun werknemers meer verlof te geven in plaats van extra loon, zo schrijft Deredactie.be en blijkt uit een enquête van Voka. Nico Demeester van Voka ziet een simpele verklaring voor die houding van de bedrijven. 'Het wordt steeds moeilijker om goed talent te vinden', zegt Demeester. 'De arbeidsmarkt is krap, de werkloosheid daalt. De werkgevers moeten zich dus aantrekkelijk tonen in alle aspecten, zowel financiële als niet-financiële, om goede mensen te kunnen aantrekken.' Uit de enquête van Voka blijkt ook dat steeds minder bedrijven nog tot een collectieve sluiting overgaan tijdens de vakantieperiode. Een op de drie bedrijven in Vlaanderen blijkt dat nog te doen. Een op de twee bedrijven ziet ook een verschuiving in de piek- en dalperiodes in hun onderneming. 'De traditionele kalme periodes in het bedrijf lijken te verdwijnen. De flexibilisering van de vakantieperiode is een feit', besluit Voka. (BELGA/JVL)