Brussels Airport heeft in januari 1.481.275 passagiers ontvangen. Dat is een toename met 7,5 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar, meldt de luchthaven van Zaventem dinsdag.

De passagiersgroei werd opgetekend in de meeste segmenten. Vooral Brussels Airlines vervoerde meer passagiers in vergelijking met januari vorig jaar, maar ook op de langeafstandsvluchten en bij de lagekostenmaatschappijen zaten meer passagiers aan boord.

Het aantal vluchten op Brussels Airport steeg in januari met 0,9 procent in vergelijking met januari 2015. Luchtvaartmaatschappijen zetten niet alleen grotere toestellen in, ze vervoeren ook meer passagiers per vlucht. De bezettingsgraad is gestegen van 94 passagiers per vlucht in januari 2015 naar 100 passagiers per vlucht in januari van dit jaar

Het vrachtvervoer kende dan weer een terugval met 2,4 procent, volledig te wijten aan het wegvallen van Ethiopian Cargo, dat in ons land niet de nodige vliegrechten kreeg.(Belga/BO)

Brussels Airport heeft in januari 1.481.275 passagiers ontvangen. Dat is een toename met 7,5 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar, meldt de luchthaven van Zaventem dinsdag. De passagiersgroei werd opgetekend in de meeste segmenten. Vooral Brussels Airlines vervoerde meer passagiers in vergelijking met januari vorig jaar, maar ook op de langeafstandsvluchten en bij de lagekostenmaatschappijen zaten meer passagiers aan boord. Het aantal vluchten op Brussels Airport steeg in januari met 0,9 procent in vergelijking met januari 2015. Luchtvaartmaatschappijen zetten niet alleen grotere toestellen in, ze vervoeren ook meer passagiers per vlucht. De bezettingsgraad is gestegen van 94 passagiers per vlucht in januari 2015 naar 100 passagiers per vlucht in januari van dit jaarHet vrachtvervoer kende dan weer een terugval met 2,4 procent, volledig te wijten aan het wegvallen van Ethiopian Cargo, dat in ons land niet de nodige vliegrechten kreeg.(Belga/BO)