Het aantal banen, exclusief de landbouwsector, nam vorige maand met 531.000 toe. Economen hadden gemiddeld op een groei van 450.000 nieuwe arbeidsplaatsen gerekend. Het cijfer van september werd ook stevig naar boven bijgesteld, van 194.000 naar 312.000 nieuwe banen. De werkloosheidsgraad in de VS daalde van 4,8 naar 4,6 procent.

Beleggers kijken altijd erg uit naar het maandelijkse banenrapport van de overheid, omdat de Federal Reserve de cijfers gebruikt bij het uitstippelen van zijn rentebeleid.

De Amerikaanse koepel van centrale banken kondigde woensdag nog aan dat later deze maand wordt begonnen met de afbouw van zijn coronasteunmaatregelen omdat de economie sterk herstel laat zien van de coronacrisis.

Het aantal banen, exclusief de landbouwsector, nam vorige maand met 531.000 toe. Economen hadden gemiddeld op een groei van 450.000 nieuwe arbeidsplaatsen gerekend. Het cijfer van september werd ook stevig naar boven bijgesteld, van 194.000 naar 312.000 nieuwe banen. De werkloosheidsgraad in de VS daalde van 4,8 naar 4,6 procent. Beleggers kijken altijd erg uit naar het maandelijkse banenrapport van de overheid, omdat de Federal Reserve de cijfers gebruikt bij het uitstippelen van zijn rentebeleid. De Amerikaanse koepel van centrale banken kondigde woensdag nog aan dat later deze maand wordt begonnen met de afbouw van zijn coronasteunmaatregelen omdat de economie sterk herstel laat zien van de coronacrisis.