De afslanking, die woensdag aangekondigd werd op een ondernemingsraad, is het gevolg van het bijeenbrengen van Gazet van Antwerpen en het Belang van Limburg met De Standaard en Het Nieuwsblad/De Gentenaar.

"Het Mediahuis wil blijven investeren in elk van die nieuwsmerken, die elk hun eigenheid hebben en zullen behouden", aldus CEO Gert Ysebaert. De CEO wil met Het Mediahuis met 'een portfolio van sterke merken in nieuws' de leiding nemen in digitale media. Het is daarbij de bedoeling het nieuwsmerk te ontwikkelen op alle mogelijke digitale platformen. Parallel hiermee wordt het een topprioriteit van Mediahuis om te investeren in digitale kwaliteitsjournalistiek die betalend moet zijn.

De vier kranten zullen ook maximaal gaan samenwerken, wat belangrijke besparingen mogelijk moet maken.

Dat is in de eerste plaats het geval voor Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad. De redacties van de twee kranten worden samengebracht in Antwerpen,op de huidige locatie van GvA, waar ook de hoofdzetel van Het Mediahuis gevestigd wordt. De meeste ondersteunende diensten verhuizen mee naar Antwerpen.

Het Mediahuis blijft ook nog aanwezig in Hasselt en Groot-Bijgaarden. De redactie van De Standaard en de nationale advertentiediensten blijven gehuisvest in Groot-Bijgaarden, Het Belang van Limburg blijft in Hasselt.

Door de synergieën die gerealiseerd worden, sneuvelen er 205 banen. Meer details over welke functies er geschrapt worden en in welke afdelingen dat gebeurt, zijn er volgens De Standaard nog niet. (De Standaard/Belga/BO)

De afslanking, die woensdag aangekondigd werd op een ondernemingsraad, is het gevolg van het bijeenbrengen van Gazet van Antwerpen en het Belang van Limburg met De Standaard en Het Nieuwsblad/De Gentenaar. "Het Mediahuis wil blijven investeren in elk van die nieuwsmerken, die elk hun eigenheid hebben en zullen behouden", aldus CEO Gert Ysebaert. De CEO wil met Het Mediahuis met 'een portfolio van sterke merken in nieuws' de leiding nemen in digitale media. Het is daarbij de bedoeling het nieuwsmerk te ontwikkelen op alle mogelijke digitale platformen. Parallel hiermee wordt het een topprioriteit van Mediahuis om te investeren in digitale kwaliteitsjournalistiek die betalend moet zijn.De vier kranten zullen ook maximaal gaan samenwerken, wat belangrijke besparingen mogelijk moet maken. Dat is in de eerste plaats het geval voor Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad. De redacties van de twee kranten worden samengebracht in Antwerpen,op de huidige locatie van GvA, waar ook de hoofdzetel van Het Mediahuis gevestigd wordt. De meeste ondersteunende diensten verhuizen mee naar Antwerpen. Het Mediahuis blijft ook nog aanwezig in Hasselt en Groot-Bijgaarden. De redactie van De Standaard en de nationale advertentiediensten blijven gehuisvest in Groot-Bijgaarden, Het Belang van Limburg blijft in Hasselt. Door de synergieën die gerealiseerd worden, sneuvelen er 205 banen. Meer details over welke functies er geschrapt worden en in welke afdelingen dat gebeurt, zijn er volgens De Standaard nog niet. (De Standaard/Belga/BO)