'Het Mededingingscollege heeft geoordeeld dat de concentratie geen significante beperking van de mededinging op de betrokken markten dreigt te veroorzaken', luidt het woensdag.

De overname dateert van oktober vorig jaar, toen Roularta zijn belang in Medialaan verkocht aan De Persgroep en tegelijk diens belang (50 procent) in Mediafin overnam. De overige 50 procent waren in handen van Rossel. De BMA heeft vooral het effect onderzocht voor de verkoop van advertentieruimte voor themareclame in Nederlandstalige en Franstalige tijdschriften op de Belgische markt.

'Het Mededingingscollege heeft geoordeeld dat de concentratie geen significante beperking van de mededinging op de betrokken markten dreigt te veroorzaken', luidt het woensdag. De overname dateert van oktober vorig jaar, toen Roularta zijn belang in Medialaan verkocht aan De Persgroep en tegelijk diens belang (50 procent) in Mediafin overnam. De overige 50 procent waren in handen van Rossel. De BMA heeft vooral het effect onderzocht voor de verkoop van advertentieruimte voor themareclame in Nederlandstalige en Franstalige tijdschriften op de Belgische markt.