Proximus en Orange mogen tot en met 16 maart geen werknemers de overstap laten maken naar de joint venture, heeft het Mededingingscollege van de autoriteit beslist.

Andere zaken mogen wel nog. Zo mogen de twee bedrijven nog netwerkapparatuur kopen en kunnen ze ook de overstap van werknemers voorbereiden.

De bedoeling van het gedeelde netwerk is 5G (nieuwste generatie mobiel internet) sneller en breder uit te rollen.

Orange en Proximus benadrukken in een reactie dat het Mededingingscollege de samenwerking niet volledig heeft geschorst, dat ze de voorbereidingen kunnen voortzetten én dat het college erkent dat de samenwerking 'mogelijk positieve effecten' kan hebben. Ze zullen de komende weken met telecomregulator BIPT verder overleggen over hun precieze plannen.

De voorlopige maatregel komt er op vraag van concurrent Telenet. Die is van mening dat 'de huidige scope van de joint venture tussen Proximus en Orange België te verregaand is en daardoor marktverstorend', klonk het eerder al. In een reactie spreekt Telenet vrijdagavond van een stap in de goede richting. 'Maar het blijft belangrijk dat de Mededingingsautoriteit en het BIPT de joint venture nu verder grondig onderzoeken en rekening houden met de bezwaren die Telenet eerder al bekendmaakte', zo staat in een persbericht.

Een uitspraak ten gronde over de klacht van Telenet volgt later.

Proximus en Orange mogen tot en met 16 maart geen werknemers de overstap laten maken naar de joint venture, heeft het Mededingingscollege van de autoriteit beslist. Andere zaken mogen wel nog. Zo mogen de twee bedrijven nog netwerkapparatuur kopen en kunnen ze ook de overstap van werknemers voorbereiden. De bedoeling van het gedeelde netwerk is 5G (nieuwste generatie mobiel internet) sneller en breder uit te rollen. Orange en Proximus benadrukken in een reactie dat het Mededingingscollege de samenwerking niet volledig heeft geschorst, dat ze de voorbereidingen kunnen voortzetten én dat het college erkent dat de samenwerking 'mogelijk positieve effecten' kan hebben. Ze zullen de komende weken met telecomregulator BIPT verder overleggen over hun precieze plannen. De voorlopige maatregel komt er op vraag van concurrent Telenet. Die is van mening dat 'de huidige scope van de joint venture tussen Proximus en Orange België te verregaand is en daardoor marktverstorend', klonk het eerder al. In een reactie spreekt Telenet vrijdagavond van een stap in de goede richting. 'Maar het blijft belangrijk dat de Mededingingsautoriteit en het BIPT de joint venture nu verder grondig onderzoeken en rekening houden met de bezwaren die Telenet eerder al bekendmaakte', zo staat in een persbericht. Een uitspraak ten gronde over de klacht van Telenet volgt later.