ACM liet in september weten de voorgenomen overname nader te onderzoeken.

Volgens Mecom is daarbij inmiddels gebleken dat de transactie alleen op het vlak van de distributie van kranten nadelige gevolgen heeft voor de markt. De Persgroep en ACM werken aan maatregelen die de bezwaren op dat vlak wegnemen. Dat meldt het moederbedrijf van de Nederlandse uitgever Wegener.

Volgens Mecom komt De Persgroep voor donderdagavond met een verklaring waaruit blijkt dat de overname wordt goedgekeurd. Het Britse bedrijf verwacht dat zijn notering aan de aandelenbeurs in Londen met ingang van 16 februari verdwijnt.

De Persgroep breidt met de overname van Mecom zijn positie in Nederland flink uit. Het Belgische bedrijf is al eigenaar van de Volkskrant, Trouw en het AD en krijgt via Mecom onder meer titels als De Gelderlander, De Stentor, Brabants Dagblad, Twentsche Courant Tubantia, BN DeStem, Eindhovens Dagblad en Provinciale Zeeuwse Courant. (Belga/NS)

ACM liet in september weten de voorgenomen overname nader te onderzoeken. Volgens Mecom is daarbij inmiddels gebleken dat de transactie alleen op het vlak van de distributie van kranten nadelige gevolgen heeft voor de markt. De Persgroep en ACM werken aan maatregelen die de bezwaren op dat vlak wegnemen. Dat meldt het moederbedrijf van de Nederlandse uitgever Wegener.Volgens Mecom komt De Persgroep voor donderdagavond met een verklaring waaruit blijkt dat de overname wordt goedgekeurd. Het Britse bedrijf verwacht dat zijn notering aan de aandelenbeurs in Londen met ingang van 16 februari verdwijnt. De Persgroep breidt met de overname van Mecom zijn positie in Nederland flink uit. Het Belgische bedrijf is al eigenaar van de Volkskrant, Trouw en het AD en krijgt via Mecom onder meer titels als De Gelderlander, De Stentor, Brabants Dagblad, Twentsche Courant Tubantia, BN DeStem, Eindhovens Dagblad en Provinciale Zeeuwse Courant. (Belga/NS)