Biocartis ontwikkelt mini-labo's en testen voor die labo's. Het biotechbedrijf heeft nu - samen met Janssen Diagnostics en het Belgische Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG), die de ziekte meer dan 40 jaar geleden mee ontdekte - een test ontwikkeld die in honderd minuten het ebola Zaïre-virus opspoort. Biocartis kreeg van de FDA een 'Emergency Use Authorisatie' voor de test.

Epidemie West-Afrika

De epidemie die in 2014 West-Afrika teisterde, was de grootste sinds de ontdekking van het virus veertig jaar geleden. Er vielen meer dan 11.000 doden in meerdere landen. Specialisten verwachten dat in de toekomst nog uitbraken van het virus zullen plaatsvinden.

Biocartis ontwikkelde al meerdere tests voor het opsporen van kanker. De ebola-test is de tweede test voor het detecteren van infectieziektes door het Mechelse biotechbedrijf. (Belga/NS)

Biocartis ontwikkelt mini-labo's en testen voor die labo's. Het biotechbedrijf heeft nu - samen met Janssen Diagnostics en het Belgische Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG), die de ziekte meer dan 40 jaar geleden mee ontdekte - een test ontwikkeld die in honderd minuten het ebola Zaïre-virus opspoort. Biocartis kreeg van de FDA een 'Emergency Use Authorisatie' voor de test. De epidemie die in 2014 West-Afrika teisterde, was de grootste sinds de ontdekking van het virus veertig jaar geleden. Er vielen meer dan 11.000 doden in meerdere landen. Specialisten verwachten dat in de toekomst nog uitbraken van het virus zullen plaatsvinden. Biocartis ontwikkelde al meerdere tests voor het opsporen van kanker. De ebola-test is de tweede test voor het detecteren van infectieziektes door het Mechelse biotechbedrijf. (Belga/NS)