Omgerekend kwamen er bij de hamburgerreus in ons land vorig jaar 317 nieuwe jobs bij. Dit jaar mikt McDonald's op minstens 160 nieuwe banen, meldt het bedrijf donderdag.

McDonald's slaagde er vorig jaar in zowel de omzet als het aantal klanten op te krikken in oBelgië ondanks de negatieve impact van de terreurdreiging.

42 miljoen klanten

De keten doet het 'licht beter' dan het groepsgemiddelde van 1,5 procent omzetgroei, aldus algemeen directeur Stephan De Brouwer. Het aantal klanten steeg in 2015 met een miljoen tot 42 miljoen klanten. De groei komt er dus 'ondanks de terreurdreiging', die vooral een impact had op de zaken in het centrum van Brussel.

De keten kreeg in de hoofdstad welsiswaar minder mensen over de vloer, maar dat effect is intussen verdwenen, aldus communicatiedirecteur Kristel Muls.

McDonald's telt nu 74 restaurants in ons land. Vorig jaar kwamen er 5 nieuwe bij, dit jaar worden dat er minstens vier. Op hoeveel winkels de restaurantketen mikt op termijn, wil McDonald's niet kwijt. "Maar er zijn nog veel blanco regio's in ons land", aldus Kristel Muls.

Geen overname van Quick

Een overname van Quick-restaurants, in België in de etalage, is niet aan de orde, luidt het bij de hamburgerketen. Sinds 2008 pompte het bedrijf 108 miljoen euro aan investeringen in de restaurants. Vandaag is McDonald's goed voor 3.664 werknemers: 1.589 meer dan in 2008. In voltijdse banen gaat het om 2.748 voltijdsen. Zowat een kwart van de banen zijn studentenjobs.

McDonald's maakt ook graag duidelijk dat het bedrijf investeert in zijn personeel. In 2015 genoten de medewerkers 70.837 opleidingsuren, waarvan 3.890 uren opleiding in het buitenland gegeven werden, luidt het in een persbericht. (Belga/BO)

Omgerekend kwamen er bij de hamburgerreus in ons land vorig jaar 317 nieuwe jobs bij. Dit jaar mikt McDonald's op minstens 160 nieuwe banen, meldt het bedrijf donderdag.McDonald's slaagde er vorig jaar in zowel de omzet als het aantal klanten op te krikken in oBelgië ondanks de negatieve impact van de terreurdreiging. De keten doet het 'licht beter' dan het groepsgemiddelde van 1,5 procent omzetgroei, aldus algemeen directeur Stephan De Brouwer. Het aantal klanten steeg in 2015 met een miljoen tot 42 miljoen klanten. De groei komt er dus 'ondanks de terreurdreiging', die vooral een impact had op de zaken in het centrum van Brussel. De keten kreeg in de hoofdstad welsiswaar minder mensen over de vloer, maar dat effect is intussen verdwenen, aldus communicatiedirecteur Kristel Muls. McDonald's telt nu 74 restaurants in ons land. Vorig jaar kwamen er 5 nieuwe bij, dit jaar worden dat er minstens vier. Op hoeveel winkels de restaurantketen mikt op termijn, wil McDonald's niet kwijt. "Maar er zijn nog veel blanco regio's in ons land", aldus Kristel Muls. Een overname van Quick-restaurants, in België in de etalage, is niet aan de orde, luidt het bij de hamburgerketen. Sinds 2008 pompte het bedrijf 108 miljoen euro aan investeringen in de restaurants. Vandaag is McDonald's goed voor 3.664 werknemers: 1.589 meer dan in 2008. In voltijdse banen gaat het om 2.748 voltijdsen. Zowat een kwart van de banen zijn studentenjobs.McDonald's maakt ook graag duidelijk dat het bedrijf investeert in zijn personeel. In 2015 genoten de medewerkers 70.837 opleidingsuren, waarvan 3.890 uren opleiding in het buitenland gegeven werden, luidt het in een persbericht. (Belga/BO)