De European Business Press (EBP) heeft de prijs voor Europese Manager van het Jaar bekendgemaakt. De eer gaat dit jaar naar Mathias Döpfner, directeur van de Duitse mediagroep Axel Springer AG.

Mathias Döpfner ontving de prestigieuze prijs uitgereikt door verschillende Europese economische journalisten, voor zijn werk als leider van Axel Springer AG. Het mediabedrijf geeft onder andere de dagbladen Bild en Die Welt uit. Al dertien jaar lang, zorgt hij voor stabiliteit en groei van de firma, klonk het.

Döpfner, musicoloog van opleiding, begon zijn carrière in 1982 als journalist en deed ervaring op bij verschillende kranten. Zo werkte hij als buitenlandcorrespondent in Brussel voor de Frankfurter Allgemeine Zeitung en was hij adjunt-hoofdredacteur bij de kranten Wochenpost en Hamburger Morgenpost.

In 2010 was hij werkzaam als gastprofessor aan de Universiteit van Cambridge en werd hij lid van het St. John's College.

Sinds 1991

De EBP telt 48 economische kranten in 27 landen waaronder The Wall Street Journal Europe en Handelsblatt. In 1991 reikte het EBP voor de eerste keer een prijs uit aan de beste Europese managers en bedrijven. In 2012 won Luca di Montezemolo, de directeur van Ferrari, de prijs. (AVE)

De European Business Press (EBP) heeft de prijs voor Europese Manager van het Jaar bekendgemaakt. De eer gaat dit jaar naar Mathias Döpfner, directeur van de Duitse mediagroep Axel Springer AG. Mathias Döpfner ontving de prestigieuze prijs uitgereikt door verschillende Europese economische journalisten, voor zijn werk als leider van Axel Springer AG. Het mediabedrijf geeft onder andere de dagbladen Bild en Die Welt uit. Al dertien jaar lang, zorgt hij voor stabiliteit en groei van de firma, klonk het. Döpfner, musicoloog van opleiding, begon zijn carrière in 1982 als journalist en deed ervaring op bij verschillende kranten. Zo werkte hij als buitenlandcorrespondent in Brussel voor de Frankfurter Allgemeine Zeitung en was hij adjunt-hoofdredacteur bij de kranten Wochenpost en Hamburger Morgenpost.In 2010 was hij werkzaam als gastprofessor aan de Universiteit van Cambridge en werd hij lid van het St. John's College. Sinds 1991De EBP telt 48 economische kranten in 27 landen waaronder The Wall Street Journal Europe en Handelsblatt. In 1991 reikte het EBP voor de eerste keer een prijs uit aan de beste Europese managers en bedrijven. In 2012 won Luca di Montezemolo, de directeur van Ferrari, de prijs. (AVE)