De Britse winkelketen stelt wereldwijd meer dan 80.000 mensen te werk. In een persbericht klinkt het dat de inperking van het personeelsbestand vooral op een vrijwillige basis zal gebeuren, of via pensionering. De winkelketen wil zich aanpassen aan de veranderende gewoontes van de consument en de nadruk leggen op de onlineactiviteiten.

Het gaat vooral om banen bij de winkels in Groot-Brittannië en bij het kaderpersoneel, aldus Marks & Spencer. De keten wil ook banen scheppen in de onlineverkoop.

Volgens algemeen directeur Steve Rowe moeten de operaties in de winkels en de directiestructuren zo soepeler worden.

De groep zag tussen juni en augustus de verkoop met 10 procent afnemen. De keten kent vooral moeilijkheden in de kledijsector en de woningproducten. Volgens de groep komt dat door de maatregelen om de sociale afstand te bewaren en een daling in het aantal klanten dat naar de winkels in het centrum van een stad of in winkelcentra trekt. De onlineverkoop in die branche steeg wel met 39,2 procent.

De Britse winkelketen stelt wereldwijd meer dan 80.000 mensen te werk. In een persbericht klinkt het dat de inperking van het personeelsbestand vooral op een vrijwillige basis zal gebeuren, of via pensionering. De winkelketen wil zich aanpassen aan de veranderende gewoontes van de consument en de nadruk leggen op de onlineactiviteiten. Het gaat vooral om banen bij de winkels in Groot-Brittannië en bij het kaderpersoneel, aldus Marks & Spencer. De keten wil ook banen scheppen in de onlineverkoop. Volgens algemeen directeur Steve Rowe moeten de operaties in de winkels en de directiestructuren zo soepeler worden. De groep zag tussen juni en augustus de verkoop met 10 procent afnemen. De keten kent vooral moeilijkheden in de kledijsector en de woningproducten. Volgens de groep komt dat door de maatregelen om de sociale afstand te bewaren en een daling in het aantal klanten dat naar de winkels in het centrum van een stad of in winkelcentra trekt. De onlineverkoop in die branche steeg wel met 39,2 procent.