Marc Grynberg: "Wij voeren onze strategie liever zelf uit op een zelfstandige manier. We hebben de ideeën, de projecten, de technologische competenties, de mensen, de financiële middelen. Ik zie niet dadelijk wat een andere grote firma zou kunnen bijbrengen dat ons nog meer succesvol zou maken."

Dus zegt u eigenlijk 'blijf allemaal maar weg, want wij hebben jullie niet nodig en jullie ons niet'? Marc Grynberg: "Waarschijnlijk. In de meeste sectoren waarin wij actief zijn, is er inderdaad weinig ruimte voor consolidatie. Ik deel dus uw conclusie. Maar de markten blijven evolueren. Er is dus geen garantie dat het zo blijft."

En zo slaat u de dromen aan diggelen van velen die hopen op een grote industriële Belgische groep door een samengaan van Solvay en Umicore. Marc Grynberg: (lacht) "Ik ben maar één van de betrokken partijen. Maar ik zie dat niet als iets realistisch. De activiteiten van de Belgische industriële spelers zijn zodanig divers, zitten in andere segmenten, hebben andere competenties, dat ik weinig nut zie in een grote fusie of overname. Ik zie de waardecreatie daar niet in. Maar misschien ben ik te weinig creatief en hebben andere mensen daar andere ideeën over."

Umicore werd lang beschouwd als potentiële koper van Süd-Chemie. Marc Grynberg: "Dat we interesse hebben in die sector is een feit, want we zijn er al in actief. Maar of we interesse hadden in of geboden hebben op dat bedrijf, is een hypothese. Het is bovendien een academische discussie geworden. Ik wil wel zeggen dat we absoluut geen spijt zouden gehad hebben, omdat het tegen dit soort prijs onmogelijk zou zijn om waarde te creëren voor de aandeelhouders. Het verschil is niet marginaal. Het is ver boven wat redelijk is."

AG/BeL

Het volledige interview leest u deze week in Trends.

Marc Grynberg: "Wij voeren onze strategie liever zelf uit op een zelfstandige manier. We hebben de ideeën, de projecten, de technologische competenties, de mensen, de financiële middelen. Ik zie niet dadelijk wat een andere grote firma zou kunnen bijbrengen dat ons nog meer succesvol zou maken." Dus zegt u eigenlijk 'blijf allemaal maar weg, want wij hebben jullie niet nodig en jullie ons niet'? Marc Grynberg: "Waarschijnlijk. In de meeste sectoren waarin wij actief zijn, is er inderdaad weinig ruimte voor consolidatie. Ik deel dus uw conclusie. Maar de markten blijven evolueren. Er is dus geen garantie dat het zo blijft." En zo slaat u de dromen aan diggelen van velen die hopen op een grote industriële Belgische groep door een samengaan van Solvay en Umicore. Marc Grynberg: (lacht) "Ik ben maar één van de betrokken partijen. Maar ik zie dat niet als iets realistisch. De activiteiten van de Belgische industriële spelers zijn zodanig divers, zitten in andere segmenten, hebben andere competenties, dat ik weinig nut zie in een grote fusie of overname. Ik zie de waardecreatie daar niet in. Maar misschien ben ik te weinig creatief en hebben andere mensen daar andere ideeën over." Umicore werd lang beschouwd als potentiële koper van Süd-Chemie. Marc Grynberg: "Dat we interesse hebben in die sector is een feit, want we zijn er al in actief. Maar of we interesse hadden in of geboden hebben op dat bedrijf, is een hypothese. Het is bovendien een academische discussie geworden. Ik wil wel zeggen dat we absoluut geen spijt zouden gehad hebben, omdat het tegen dit soort prijs onmogelijk zou zijn om waarde te creëren voor de aandeelhouders. Het verschil is niet marginaal. Het is ver boven wat redelijk is." AG/BeL Het volledige interview leest u deze week in Trends.