Een eerste tranche van de kapitaalverhoging zal worden uitgevoerd via een private plaatsing bij investeerders voor een bedrag van ongeveer 131 miljoen euro. Een van hen is Alychlo, de investeringsvennootschap van Coucke.

De andere private investeerders zijn Waterland Private Equity en Baltisse (het investeringsfonds van textielondernemer Filip Balcaen) - samen de 'cornerstone investeerder', aldus het persbericht - en Carmignac, Midlin, Bart Versluys en Fagron-CEO Hans Stols.

Publieke kapitaalverhoging

De resterende 89 miljoen euro zal worden opgehaald via een publieke kapitaalverhoging, via een uitgifte met voorkeurrechten. De 'cornerstone investeerder' gaat alle niet-uitgeoefende rechten opkopen.

De verbintenis van Waterland en Baltisse is onder voorbehoud, onder meer van de verkoop of sluiting van de Amerikaanse activiteit Bellevue Pharmacy.

Fagron overtilde zich aan tegenvallende overnames in de VS. Het bedrijf is gespecialiseerd in magistrale bereidingen voor apotheken. Het voormalige Arseus was vroeger onderdeel van Omega Pharma, opgericht door Marc Coucke. (Belga/NS)

Een eerste tranche van de kapitaalverhoging zal worden uitgevoerd via een private plaatsing bij investeerders voor een bedrag van ongeveer 131 miljoen euro. Een van hen is Alychlo, de investeringsvennootschap van Coucke. De andere private investeerders zijn Waterland Private Equity en Baltisse (het investeringsfonds van textielondernemer Filip Balcaen) - samen de 'cornerstone investeerder', aldus het persbericht - en Carmignac, Midlin, Bart Versluys en Fagron-CEO Hans Stols. De resterende 89 miljoen euro zal worden opgehaald via een publieke kapitaalverhoging, via een uitgifte met voorkeurrechten. De 'cornerstone investeerder' gaat alle niet-uitgeoefende rechten opkopen. De verbintenis van Waterland en Baltisse is onder voorbehoud, onder meer van de verkoop of sluiting van de Amerikaanse activiteit Bellevue Pharmacy. Fagron overtilde zich aan tegenvallende overnames in de VS. Het bedrijf is gespecialiseerd in magistrale bereidingen voor apotheken. Het voormalige Arseus was vroeger onderdeel van Omega Pharma, opgericht door Marc Coucke. (Belga/NS)