Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

De overname van Ecuphar door Marc Coucke en Chris Cardon gebeurt naar aanleiding van een ambitieuze expansie van het West-Vlaamse diergeneesmiddelenbedrijf. Ecuphar kocht zopas de diergeneeskundetak van de Spaanse farmagroep Esteve, waardoor het bedrijf bijna in omzet verdubbelt tot ongeveer 80 miljoen euro en 217 werknemers.

Cardon, de bezieler van Ecuphar, bewandelde de afgelopen maanden verschillende pistes om de overname te kunnen financieren. Het versnipperde aandeelhouderschap van Ecuphar, een gevolg van een private aandelenplaatsing bij vermogende partijen uit 2007, bemoeilijkte dat proces.

Vergrijzing helpt marktgroei

Door Marc Coucke aan boord te halen, kunnen de kleine aandeelhouders worden uitgekocht en heeft het bedrijf ook in de toekomst geen kapitaalverhoging nodig. Het wordt ook makkelijker om overnames te doen, aldus De Standaard. De farmamarkt voor huisdieren zou alleen al in Europa om en nabij de 2 miljard dollar groot zijn. De vergrijzing van de bevolking ondersteunt de marktgroei. Ouderen nemen immers sneller een huisdier in huis.

(Belga/RR)

Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.De overname van Ecuphar door Marc Coucke en Chris Cardon gebeurt naar aanleiding van een ambitieuze expansie van het West-Vlaamse diergeneesmiddelenbedrijf. Ecuphar kocht zopas de diergeneeskundetak van de Spaanse farmagroep Esteve, waardoor het bedrijf bijna in omzet verdubbelt tot ongeveer 80 miljoen euro en 217 werknemers. Cardon, de bezieler van Ecuphar, bewandelde de afgelopen maanden verschillende pistes om de overname te kunnen financieren. Het versnipperde aandeelhouderschap van Ecuphar, een gevolg van een private aandelenplaatsing bij vermogende partijen uit 2007, bemoeilijkte dat proces. Door Marc Coucke aan boord te halen, kunnen de kleine aandeelhouders worden uitgekocht en heeft het bedrijf ook in de toekomst geen kapitaalverhoging nodig. Het wordt ook makkelijker om overnames te doen, aldus De Standaard. De farmamarkt voor huisdieren zou alleen al in Europa om en nabij de 2 miljard dollar groot zijn. De vergrijzing van de bevolking ondersteunt de marktgroei. Ouderen nemen immers sneller een huisdier in huis.(Belga/RR)