Dat meldt De Tijd.

Nemea is al de tweede prijsbreker uit Malta die België betreedt. Ook MeDirect is actief met een aanbod aan onlinesparen, beleggen en vermogensbeheer. Bij beide banken is de Maltese spaargarantie van 100.000 euro per belastingplichtige van kracht. Mocht er met de spaarbank ooit iets mislopen, dan is het dus de Maltese overheid die moet ingrijpen.

Nemea wil het spaargeld gebruiken om consumentenleningen te verstrekken. Dat aanbod wordt vanaf de tweede helft van 2015 ontwikkeld. "We gaan met dat spaargeld geen ingewikkelde activiteiten financieren", zegt Sébastien Ferket, directeur van Nemea België.

Door het bijna-nulrentebeleid van de Europese Centrale Bank zijn de spaarrentes over het algemeen gekelderd.

(Belga/RR)

Dat meldt De Tijd.Nemea is al de tweede prijsbreker uit Malta die België betreedt. Ook MeDirect is actief met een aanbod aan onlinesparen, beleggen en vermogensbeheer. Bij beide banken is de Maltese spaargarantie van 100.000 euro per belastingplichtige van kracht. Mocht er met de spaarbank ooit iets mislopen, dan is het dus de Maltese overheid die moet ingrijpen. Nemea wil het spaargeld gebruiken om consumentenleningen te verstrekken. Dat aanbod wordt vanaf de tweede helft van 2015 ontwikkeld. "We gaan met dat spaargeld geen ingewikkelde activiteiten financieren", zegt Sébastien Ferket, directeur van Nemea België. Door het bijna-nulrentebeleid van de Europese Centrale Bank zijn de spaarrentes over het algemeen gekelderd.(Belga/RR)