Malaysia Airlines, dat dit jaar twee vliegtuigcrashes te verwerken kreeg, zal op 31 december definitief van de beurs in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur verdwijnen. Dat maakte de Maleisische overheid vrijdag.

De overheid had eerder al aangekondigd de nationale luchtvaartmaatschappij van Maleisië van de beurs te zullen halen. Het verlieslatende bedrijf zal een drastische reorganisatie ondergaan. Eerder deze maand werd de handel in het aandeel al stilgelegd.

Malaysia Airlines bevindt zich al tijden in zwaar weer, door hoge bedrijfskosten, felle concurrentie en minder passagiers. Sinds de verdwijning in maart van vlucht MH370 en de crash van de MH17 in Oekraïne in juli werden de resultaten alleen maar slechter. De aangeslagen maatschappij wordt gemeden door reizigers. (Belga/NS)

Malaysia Airlines, dat dit jaar twee vliegtuigcrashes te verwerken kreeg, zal op 31 december definitief van de beurs in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur verdwijnen. Dat maakte de Maleisische overheid vrijdag.De overheid had eerder al aangekondigd de nationale luchtvaartmaatschappij van Maleisië van de beurs te zullen halen. Het verlieslatende bedrijf zal een drastische reorganisatie ondergaan. Eerder deze maand werd de handel in het aandeel al stilgelegd. Malaysia Airlines bevindt zich al tijden in zwaar weer, door hoge bedrijfskosten, felle concurrentie en minder passagiers. Sinds de verdwijning in maart van vlucht MH370 en de crash van de MH17 in Oekraïne in juli werden de resultaten alleen maar slechter. De aangeslagen maatschappij wordt gemeden door reizigers. (Belga/NS)