Met de 6.000 banen die sneuvelen, verdwijnt bijna een derde van het totale personeelsbestand van de nationale luchtvaartmaatschappij van Maleisië. Er wordt ook gesnoeid in het netwerk.

De CEO, van wie het contract normaal eind september afliep, wordt midden volgend jaar vervangen. Dat maakte de grootaandeelhouder, het Maleisische staatsfonds Khazanah, vrijdag bekend.

Het nieuws over de herstructurering komt niet als een verrassing. Vorige week waren er al geruchten over een zware herstructurering. De luchtvaartmaatschappij maakt al zes kwartalen op rij verlies, terwijl de échte financiële impact van de rampen pas in de tweede jaarhelft zichtbaar zal worden.

Het aandeel van het bedrijf was vrijdag geschorst in afwachting van een mededeling.

Er wordt nu zwaar bespaard, maar tegelijk komen er ook investeringen. Het staatsfonds investeert 6 miljard ringgit (zo'n 1,4 miljard euro) in de luchtvaartmaatschappij. De bedoeling is om binnen drie jaar weer winstgevend te worden, klonk het vrijdag. Tegen eind dit jaar zou het bedrijf van de beurs worden gehaald, om de herstructurering in rustig vaarwater te laten verlopen.

Topman Ahmad Jauhari Yahya mag voorlopig nog aanblijven. De volgende maanden wordt een opvolger gezocht die op 1 juli 2015 zijn taken zal overnemen. (Belga/BO)

Met de 6.000 banen die sneuvelen, verdwijnt bijna een derde van het totale personeelsbestand van de nationale luchtvaartmaatschappij van Maleisië. Er wordt ook gesnoeid in het netwerk. De CEO, van wie het contract normaal eind september afliep, wordt midden volgend jaar vervangen. Dat maakte de grootaandeelhouder, het Maleisische staatsfonds Khazanah, vrijdag bekend. Het nieuws over de herstructurering komt niet als een verrassing. Vorige week waren er al geruchten over een zware herstructurering. De luchtvaartmaatschappij maakt al zes kwartalen op rij verlies, terwijl de échte financiële impact van de rampen pas in de tweede jaarhelft zichtbaar zal worden. Het aandeel van het bedrijf was vrijdag geschorst in afwachting van een mededeling. Er wordt nu zwaar bespaard, maar tegelijk komen er ook investeringen. Het staatsfonds investeert 6 miljard ringgit (zo'n 1,4 miljard euro) in de luchtvaartmaatschappij. De bedoeling is om binnen drie jaar weer winstgevend te worden, klonk het vrijdag. Tegen eind dit jaar zou het bedrijf van de beurs worden gehaald, om de herstructurering in rustig vaarwater te laten verlopen. Topman Ahmad Jauhari Yahya mag voorlopig nog aanblijven. De volgende maanden wordt een opvolger gezocht die op 1 juli 2015 zijn taken zal overnemen. (Belga/BO)