Niet antwoorden blijft het voornaamste advies van de Unizo-juristen. Er loopt momenteel overigens een gerechtelijke procedure na klacht van Unizo tegen dergelijke praktijk. Ter verduidelijking: "Belga Marketing bvba", heeft overigens niets te maken met het persagentschap Belga.

De "Nieuwe Bedrijvengids bvba" gebruikt de al eerder teogepaste misleidende aanpak. De ondernemers ontvangen per brief een als "registratiebon" vermomde bestelbon voor dure reclamecontracten. Ondernemingen maar ook vzw's ontvangen ongevraagd per brief, per fax of per mail een registratieformulier met de vraag om de onderstaande bedrijfsgegevens op hun juistheid te controleren.

De bedrieglijke reclame bestaat erin dat er In die bedrijfsgegevens een (bewuste) fout is geslopen. Nietsvermoedende ondernemers sturen de foutieve gegevens verbeterd terug in de overtuiging een gratis vermelding te krijgen in de - volgens Unizo - waardeloze bedrijvengids. Ze ondertekenen evenwel ter goeder trouw een even waardeloos maar duur contract.

De prijs voor een opname in de bedrijvengids bedraagt 1.068 euro
per jaar, exclusief btw. Het gaat om een contract voor 2 jaar, met stilzwijgende verlenging voor 1 jaar - tenminste als de ondernemer niet uiterlijk 3 maanden voor de afloop van het tweede jaar aangetekend het contract opzegt.

Bedrijven die het document toch al ondertekend teruggestuurd hebben, adviseert de juridische dienst van Unizo om zeker niet te betalen, maar zo snel mogelijk aangetekend te protesteren.

Niet antwoorden blijft het voornaamste advies van de Unizo-juristen. Er loopt momenteel overigens een gerechtelijke procedure na klacht van Unizo tegen dergelijke praktijk. Ter verduidelijking: "Belga Marketing bvba", heeft overigens niets te maken met het persagentschap Belga. De "Nieuwe Bedrijvengids bvba" gebruikt de al eerder teogepaste misleidende aanpak. De ondernemers ontvangen per brief een als "registratiebon" vermomde bestelbon voor dure reclamecontracten. Ondernemingen maar ook vzw's ontvangen ongevraagd per brief, per fax of per mail een registratieformulier met de vraag om de onderstaande bedrijfsgegevens op hun juistheid te controleren. De bedrieglijke reclame bestaat erin dat er In die bedrijfsgegevens een (bewuste) fout is geslopen. Nietsvermoedende ondernemers sturen de foutieve gegevens verbeterd terug in de overtuiging een gratis vermelding te krijgen in de - volgens Unizo - waardeloze bedrijvengids. Ze ondertekenen evenwel ter goeder trouw een even waardeloos maar duur contract. De prijs voor een opname in de bedrijvengids bedraagt 1.068 euro per jaar, exclusief btw. Het gaat om een contract voor 2 jaar, met stilzwijgende verlenging voor 1 jaar - tenminste als de ondernemer niet uiterlijk 3 maanden voor de afloop van het tweede jaar aangetekend het contract opzegt. Bedrijven die het document toch al ondertekend teruggestuurd hebben, adviseert de juridische dienst van Unizo om zeker niet te betalen, maar zo snel mogelijk aangetekend te protesteren.