Door het faillissement verliezen ongeveer 1.400 mensen hun baan. Dat is vernomen van Wilson Wellens, secretaris van de liberale vakbond ACLVB en wordt ook bevestigd door de curatoren.

Het faillissement was maandagavond aangevraagd, en werd dinsdagochtend al uitgesproken. Nick Peeters en Nathalie Vermeersch werden aangesteld als curatoren. Zij gaan nu in eerste instantie over tot inventarisatie van de nog aanwezige activa.

De winkels waren al sinds eind december dicht, maar het was nog wachten tot het definitieve doek zou vallen. Dat is dinsdag dus gebeurd.

Naast Makro-winkels bestond de groep ook uit zaken (Metro) voor horecagroothandel. Die elf winkels zijn wel overgenomen, door Sligro en Horeca Van Zon.

De werknemers van Makro zullen zo snel mogelijk worden geïnformeerd over hun ontslag, aldus nog de curatoren.

Door het faillissement verliezen ongeveer 1.400 mensen hun baan. Dat is vernomen van Wilson Wellens, secretaris van de liberale vakbond ACLVB en wordt ook bevestigd door de curatoren.Het faillissement was maandagavond aangevraagd, en werd dinsdagochtend al uitgesproken. Nick Peeters en Nathalie Vermeersch werden aangesteld als curatoren. Zij gaan nu in eerste instantie over tot inventarisatie van de nog aanwezige activa. De winkels waren al sinds eind december dicht, maar het was nog wachten tot het definitieve doek zou vallen. Dat is dinsdag dus gebeurd. Naast Makro-winkels bestond de groep ook uit zaken (Metro) voor horecagroothandel. Die elf winkels zijn wel overgenomen, door Sligro en Horeca Van Zon. De werknemers van Makro zullen zo snel mogelijk worden geïnformeerd over hun ontslag, aldus nog de curatoren.