"Mithra is vanaf nu, zij het op bescheiden wijze, sponsor van Club Brugge", zegt Mithra-topman François Fornieri, de Franstalige manager van het jaar 2011. Mithra pompt in een eerste fase 10.000 euro in Club Brugge.

Mithra is marktleider voor orale anticonceptie op de Belgische en Luxemburgse markt. In ons land gebruiken ruim 330.000 vrouwen, anticonceptiva van het bedrijf.

Fornieri, Luikenaar in hart en nieren, wijst erop dat Vlaanderen 60 procent van de markt van Mithra vertegenwoordigt. Bovendien is de helft van de aandelen van dochterbedrijf Uteron Pharma in Vlaamse handen. Uteron, dat de O&O-activiteiten van Mithra omvat, wordt mede geleid door Stijn Van Rompay, de vroegere topman van de Leuvense producent van generische medicijnen Docpharma. (FVV/BeL)

"Mithra is vanaf nu, zij het op bescheiden wijze, sponsor van Club Brugge", zegt Mithra-topman François Fornieri, de Franstalige manager van het jaar 2011. Mithra pompt in een eerste fase 10.000 euro in Club Brugge. Mithra is marktleider voor orale anticonceptie op de Belgische en Luxemburgse markt. In ons land gebruiken ruim 330.000 vrouwen, anticonceptiva van het bedrijf. Fornieri, Luikenaar in hart en nieren, wijst erop dat Vlaanderen 60 procent van de markt van Mithra vertegenwoordigt. Bovendien is de helft van de aandelen van dochterbedrijf Uteron Pharma in Vlaamse handen. Uteron, dat de O&O-activiteiten van Mithra omvat, wordt mede geleid door Stijn Van Rompay, de vroegere topman van de Leuvense producent van generische medicijnen Docpharma. (FVV/BeL)